Κάντε οικονομία στην τσέπη σας, προστατέψτε το περιβάλλον και χαρείτε τα αγαπημένα «κομμάτια» από την γκαρνταρόμπα σας για περισσότερο, με έξυπνα tips που επαναφέρουν και αναζωογονούν την γκαρνταρόμπα σας στο πι και φι!

Πώς να κάνετε τα ρούχα σας να διαρκούν περισσότερο;

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί στην ένδυση:

#1 Επενδύστε σε μερικά ironon patches

Έχετε σοβαρά προβλήματα με τα τζιν; Εάν η φθορά δεν φαίνεται κομψή (ή σας κάνει να νιώθετε άβολα), μπορείτε εύκολα να επισκευάσετε τα σχισίματα χωρίς βελόνα και κλωστή. Τα iron-on patches θα κλείσουν τις τρύπες για τα καλά, σώζοντας την ημέρα! Θα χρειαστεί να επιλέξετε μπαλώματα σε παρόμοιο χρώμα και μεγαλύτερο μέγεθος από την τρύπα στο τζιν και να ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, σιδερώνοντας το iron-on patch από την εσωτερική πλευρά του ρούχου.

#2 Φορέστε το τζιν παραπάνω από μία φορά

Όσο κι αν σας ξενίζει αυτή η συμβουλή, η συμμόρφωσή σας είναι απαραίτητη για να παρατείνετε τη ζωή του αγαπημένου σας τζιν. Μην το πλύνετε αν δεν το φορέσετε τουλάχιστον 3-4 φορές, εκτός αν λερωθεί πραγματικά από κάποια τροφή, make-up, λάσπη ή κάτι άλλο πραγματικά ειδεχθές. Όσο πιο σπάνια πλένετε το τζιν τόσο λιγότερη θα είναι η φθορά του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να το χαίρεστε για περισσότερο καιρό και να χρησιμοποιήσετε τα iron-on patches σε αληθινές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

#3 Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων για τα λευκά σας sneaker

Tο σαπούνι για τα πιάτα δημιουργεί έναν ελαφρύ αφρό, εξαιρετικό για να διεισδύει σε επίμονους λεκέδες, όπως αυτοί στα αθλητικά σας παπούτσια. Αξίζει λοιπόν τον κόπο ακόμη κι αν σας ταλαιπωρήσει λίγο στην αφαίρεση. Για να κάνετε τα λευκά σας sneakers να φαίνονται ξανά σαν καινούργια, ανακατέψτε ένα μικρό ένα κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων σε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε απαλά το μείγμα σε όλες τις επιφάνειες, καθώς και στις σόλες.

#4  Ή βάψτε τα λευκά που χρειάζονται φρεσκάρισμα

Βάψτε μόνοι σας τα λευκά ρούχα που έχουν γαριάσει στα χρώματα του ουράνιου τόξου – έτσι θα είστε «βιώσιμοι» και «μοδάτοι». Επενδύοντας σε πολλά φωτεινά χρώματα σημαίνει ότι θα έχετε πολλούς τρόπους για να προσαρμόσετε εκείνα τα κομμάτια που μπορεί να έχουν θαμπώσει με την πάροδο του χρόνου.

#5 Ξεχειλώστε τα ρούχα σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα ρούχο που έχει συρρικνωθεί στο πλύσιμο. Αλλά αυτή τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι μια μη αντιστρέψιμη κατάσταση, ειδικά αν το ρούχο είναι βαμβακερό. Θα χρειαστεί να γεμίσετε μια μπανιέρα ή το νεροχύτη σας με χλιαρό νερό και να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας μαλακτικό, απορρυπαντικό ή σαμπουάν – αρκεί να διαλύεται πλήρως. Στη συνέχεια, αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει στο νερό για 30 λεπτά, πριν το τεντώσετε απαλά και ομοιόμορφα. Ξεπλύνετε με κρύο νερό κι ελπίζουμε ότι τα ρούχα σας δεν θα έχουν πλέον μέγεθος κούκλας.

#6 Κουρέψτε τα χνουδωτά πουλόβερ σας

Αν έχετε μια ζακέτα που σας «τρελαίνει» στη φαγούρα, μην την πετάξετε ακόμα – ειδικά αν είναι από κασμίρ! Η χρήση μιας ξυριστικής μηχανής για πουλόβερ μπορεί να δώσει νέα «πνοή» στα αγαπημένα σας πλεκτά κομμάτια.