Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθεί και πάλι το πρώην power couple των Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, αυτή τη φορά για οικονομικές διαφορές που έχει να κάνει με την επένδυση που είχαν κάνει από κοινού στον γαλλικό αμπελώνα Σατό Μιραβάλ

Συγκεκριμένα, ο Μπραντ Πιτ κατέθεσε αγωγή κατά της πρώην συζύγου του, επειδή προχώρησε στην πώληση του μεριδίου της στον αμπελώνα, που βρίσκεται στο Κοράν της γαλλικής Προβηγκίας.

Το ζευγάρι απέκτησε τον έλεγχο του Σατό Μιραβάλ το 2008, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, έξι χρόνια μετά παντρεύτηκαν εκεί, παρουσία και των παιδιών που είχαν αποκτήσει μέχρι τότε.

Ο αμπελώνας που τους ένωσε και τώρα τους χωρίζει

Οι Μπραντζελίνα είχαν αγοράσει από κοινού τον αμπελώνα και είχαν συμφωνήσει πως ουδείς θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου του, χωρίς την συναίνεση του άλλου. Όμως, η Αντζελίνα προχώρησε στην πώληση του μεριδίου της στην εταιρεία ποτών του Ρώσου μεγιστάνα Γιούρι Σέφλερ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο ηθοποιός, ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε συναίνεσε στην πώληση. Επισημαίνεται δε, πως η Τζολί προχώρησε στην πώληση προκειμένου να τον πληγώσει, δεδομένου πως ο ίδιος είχε αναπτύξει μεγάλο δεσμό με τον αμπελώνα, περνούσε αρκετό καιρό εκεί και είχε επενδύσει σημαντικά κονδύλια στην επιχείρηση που ξεχωρίζει κυρίως για τα βραβευμένα ροζέ κρασιά του. Μάλιστα, η πρώτη έκδοση της ροζέ σαμπάνιας «Fleur de Miraval» είχε κάνει θραύση κατά την παρουσίαση της πριν δύο χρόνια.

«Ο αμπελώνας έγινε το πάθος το Μπραντ Πιτ και μάλιστα ένα κερδοφόρο πάθος, καθώς υπό την διοίκηση του η Miraval αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε σε ένα διεθνές success story εκατομμυρίων δολαρίων και ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς ροζέ κρασιού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αγωγή.

«Πούλησε το μερίδιό της με τη γνώση και την πρόθεση πως ο Σέφλερ και οι συνεργάτες του θα επιδιώξουν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία ο Πιτ αφοσιώθηκε και για να υπονομεύσει την επένδυση του Πιτ στο Miraval», αναφέρουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Στην αγωγή επισημαίνεται δε, πως παρά την από κοινού μοιρασιά στην πραγματικότητα ο Μπραντ Πιτ είχε συνεισφέρει το 60% του τιμήματος που έδωσε το ζευγάρι για την αγορά του κτήματος, ενώ η Τζολί μόνο το 40%. Επίσης επισημαίνεται πως η ίδια δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την επιχείρηση, ούτε είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξη της «εδώ και πολύ καιρό», ωστόσο επεδίωξε να επωφεληθεί από τα κέρδη της και την απόδοση της επένδυσης που ο Πιτ βοήθησε να εξελιχτεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η αγωγή ζητά την αναίρεση της πώλησης του μεριδίου της Τζολί, όπως και αποζημίωση για την υπόθεση.

Τα σχέδια του Πιτ 

Σημειωτέον πως ο Μπραντ Πιτ όντως περνούσε χρόνο στο κτήμα και είχε φωτογραφηθεί αρκετές φορές με τους αμπελουργούς και τους εργαζομένους. Μάλιστα πέρυσι είχε γίνει γνωστό πως έχει δρομολογήσει μια μεγάλη ανακαίνιση του σπιτιού που βρίσκεται στο κτήμα, με επίκεντρο κυρίως το στούντιο ηχογράφησης που διέθετε ήδη από το 1977, όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Γάλλος πιανίστας και μουσικός, Ζακ Λουσιέρ. Πραγματικά, παλαιότερα το στούντιο είχε φιλοξενήσει ηχογραφήσεις από συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd, οι AC/DC και οι The Cure, όμως σταδιακά είχε εγκαταλειφθεί.

Στόχος του Μπραντ ήταν το όμορφο κτήμα και το νέο υπερσύγχρονο στούντιο να αρχίσει και πάλι να φιλοξενεί τακτικά καλλιτέχνες και συγκροτήματα, χαρίζοντας τους και την ησυχία και απομόνωση που χρειάζονταν. Μάλιστα είχε ανακοινωθεί πως από το ερχόμενο καλοκαίρι θα άρχιζαν οι πρώτες κρατήσεις, σε τιμές που δεν είχαν γίνει γνωστές.