Οι περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τις μασχάλες τους μόνο το καλοκαίρι. Αλλά η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και

Δεν κάνετε απολέπιση

Το νερό και το σαπούνισμα δεν είναι αρκετό για να καθαρίσετε τις μασχάλες σας. Η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στον ιδρώτα – επομένως υπάρχει μεγάλη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και βρωμιάς σε αυτήν. Η απολέπιση επομένως είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο scrub προσώπου για να κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν αλλάζετε συχνά ξυραφάκι

Τα ξυραφάκια μίας χρήσεως και οι λεπίδες ξυρίσματος είναι κατάλληλα για 5 έως 10 χρήσεις, προτού στομώσουν. Μία λεπίδα που δεν είναι πλέον κοφτερή σας κάνει επιρρεπείς σε κοψίματα και ερεθισμούς. Μην περιμένετε επομένως να στομώσουν τα ξυραφάκια σας πριν τα αντικαταστήσετε. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας για να αποφύγετε τους τραυματισμούς είναι να αλλάζετε τις λεπίδες κάθε 2 με 3 εβδομάδες.

Ξυρίζεστε «κόντρα»

Το ξύρισμα είναι μια «σκληρή» διαδικασία για την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης. Εάν μάλιστα ξυρίζεστε «κόντρα» αργά ή γρήγορα θα εμφανίσετε ερεθισμό και σπυράκια – κάποια από τα οποία μπορεί να εξελιχθούν σε επώδυνες κύστες. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε την κατεύθυνση όπου μεγαλώνει το τριχοθυλάκιο. Αφού την προσδιορίσετε, τεντώστε απαλά προς τα πίσω το δέρμα και ξυρίστε κατά την φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Εναλλακτικά, δοκιμάστε την κρέμα αποτρίχωσης για ευαίσθητες περιοχές ή το laser.

Παραλείπετε την ενυδάτωση

Η αποτρίχωση, το ξύρισμα και η απολέπιση μπορεί να αφήσουν τις μασχάλες σας ξηρές και θαμπές. Για να είναι υγιείς και όμορφες είναι σημαντικό να τις διατηρείτε ενυδατωμένες. Εφαρμόστε λοιπόν μια ελαφριά λοσιόν σώματος (ιδανικά χωρίς άρωμα) για να ενυδατώσετε την περιοχή. Χρησιμοποιείστε την καθημερινά περίπου 10 λεπτά μετά το ντους, για να δώσετε χρόνο στους πόρους τους δέρματός σας να κλείσουν.

Βάζετε αποσμητικό αμέσως μετά το ξύρισμα

Με το ξύρισμα 35% περίπου της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματός σας αφαιρείται, ενώ μπορεί να υποστείτε και μικροτραυματισμούς. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα στις μασχάλες σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, τώρα. Τοποθετώντας αποσμητικό αμέσως μετά το ξύρισμα θα νιώσετε τσούξιμο, ενώ τυχόν αμυχές με τον ιδρώτα και την τριβή μπορεί να μολυνθούν, προκαλώντας επώδυνες κύστες. Βγαίνοντας λοιπόν από το ντους, περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ανακάμψει το δέρμα σας πριν εφαρμόσετε το αποσμητικό σας.

Χρησιμοποιείτε αποσμητικό με αλκοόλ

Το αλκοόλ σκουραίνει το δέρμα της μασχάλης, το κάνει εξαιρετικά ξηρό και συχνά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Απομακρυνθείτε, λοιπόν, από τα αποσμητικά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και κινηθείτε προς προϊόντα πιο φιλικά στο δέρμα (συνήθως έχουν λιγότερο έντονο άρωμα). Επίσης, όταν ψεκάζετε το αποσμητικό φροντίστε να κρατάτε απόσταση 15 εκατοστών από τις μασχάλες, για να αποφύγετε τα εγκαύματα.