Αν δεν συγκαταλέγεστε στους «πρωινούς τύπους», το να εγκαταλείψετε την άνεση του κρεβατιού σας ίσως να πρόκειται για πραγματική πρόκληση κάποια πρωινά. Ειδικά τον χειμώνα, όπου το ξυπνητήρι χτυπώντας αδιάκοπα, σας καλεί να αφήσετε την ζεστασιά του παπλώματος για να βγείτε στο κρύο, μπορείτε να αξιοποιήσετε μεθόδους που θα κάνουν την μετάβαση πιο εύκολη. Είτε ξυπνήσατε κουρασμένοι είτε με πεσμένη διάθεση, ένα καλό και απολαυστικό πρωινό μαζί με τον καφέ σας μπορεί να κάνει… «θαύματα».

Το πρωινό για ενέργεια που διαρκεί

Για αυτές τις πιο δύσκολες ημέρες υπάρχουν τα «good enough breakfasts», τα πρωινά που η δημιουργός τους, Leanne Brown, ονόμασε έτσι καθώς «είναι τόσο καλά ώστε να μας τονώσουν δίχως όμως να απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια στην παρασκευή τους» («αρκετά καλά»). Ένα «αρκετά καλό πρωινό» περιλαμβάνει συστατικά που θα τροφοδοτήσουν το σώμα με ό,τι χρειάζεται και θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεπεράσετε την πρωινή δυσκολία, απαιτώντας ελάχιστη προσπάθεια εκ μέρους σας.

Μπορεί να είναι ένα γεύμα που φτιάχνεται γρήγορα ή μπορεί να είναι κάτι που δεν απαιτεί συνεχή παρακολούθηση, απλώς να το αφήσετε να ετοιμαστεί όσο εσείς ντύνεστε και οργανώνεστε για την ημέρα που σας περιμένει, μας εξηγεί. Αναρωτιέστε πώς ακριβώς μοιάζει;

Κρεμώδη & εύκολα αυγά scrambled

Τα αυγά αποτελούν «πηγή» πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, δύο κρίσιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν ενέργεια. Με την συγκεκριμένη συνταγή θα ετοιμάσετε γρήγορα και χωρίς άγχος αυγά με την κρεμώδη υφή μιας γαλλικής ομελέτας. Συνθέτουν ένα πλούσιο πρωινό ακόμα και αν δεν προσθέσετε τυρί. Η προσπάθεια που απαιτείται είναι ελάχιστη ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να φρυγανίσετε μια φέτα του τοστ, όσο ετοιμάζεται και ο καφές σας.

Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Τι θα χρειαστείτε για δύο μερίδες:

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

4 μεγάλα αυγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι

1/4 φλιτζάνι τριμμένο κοφτερό λευκό τυρί τσένταρ (προαιρετικά)

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Έως 1 φλιτζάνι λαχανικά που έχουν περισσέψει, μαγειρεμένο κρέας ή συνδυασμός (προαιρετικά)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φέτα του τοστ ψημένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά.

2. Όσο λιώνει το βούτυρο, σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε το αλάτι και χτυπήστε με ένα πιρούνι για λίγο για να σπάσουν οι κρόκοι.

3. Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο και αφήστε τα στην χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν πλήρως, περίπου είκοσι με τριάντα λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και το πρωινό σας είναι έτοιμο.