Οι διακοπές του Πάσχα πέρασαν κι ενώ απολαύσαμε τα γιορτινά εδέσματα, τώρα έχει έρθει η περίοδος για να τα «κάψουμε». Αυτό το πρόγραμμα ασκήσεων είναι ό,τι πρέπει για ενδυνάμωση και γράμμωση της κοιλιάς και των ποδιών. Δρα συσφικτικά, καίει θερμίδες και παράλληλα προσφέρει φουλ ευλυγισία όλου του σώματος.

Το σώμα σας σε όρθια θέση, με τα πόδια σε ελαφριά διάσταση και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Με το ένα σας χέρι συγκρατείτε τον αγκώνα του αντίθετου χεριού που είναι τεντωμένο στο ύψος του θώρακα.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πλευρά. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε τους ώμους.

Το σώμα σας σε καθιστή θέση, με το ένα πόδι σχεδόν τεντωμένο μπροστά και το άλλο πόδι λυγισμένο, με το πέλμα να ακουμπά το εσωτερικό του μηρού του αντίθετου ποδιού. Φροντίζετε ο κορμός σας να είναι ελαφρώς σκυμμένος προς τα εμπρός και τα δύο χέρια να ακουμπούν το πόδι στο σημείο εκείνο που επιτρέπει η ευλυγισία του καθενός.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πλευρό. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.
Διατείνετε δικέφαλο μηριαίο και προσαγωγούς.

Το σώμα σας σε όρθια θέση, με τα πόδια σας σε ανοιχτή διάσταση και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Ο κορμός είναι σκυμμένος προς τα εμπρός, ενώ τα χέρια είναι τεντωμένα προς τα κάτω, χωρίς να ακουμπούν στο έδαφος.

Μένετε σε αυτή τη θέση 10 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε δικέφαλο μηριαίο, προσαγωγούς, ραχιαίους και πλάτη.

Το σώμα σας σε όρθια θέση, με τα πόδια σε ελαφριά διάσταση και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Ο κορμός σας είναι σκυμμένος προς τα εμπρός, με τα χέρια τεντωμένα εμπρός και τις παλάμες να εφάπτονται.

Μένετε σε αυτή τη θέση 10 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε ραχιαίους, πλάτη, ώμους και πάνω μοίρα των θωρακικών μυών.

Το σώμα σας βρίσκεται σχεδόν σε ευθεία θέση, στηριζόμενο στις μύτες των ποδιών και στις παλάμες των χεριών, οι οποίες βρίσκονται σε σκαλοπατάκι ούτως ώστε το σώμα να μην είναι παράλληλο προς το έδαφος, αλλά να κοιτάζει διαγώνια προς τα πάνω με μικρή γωνία. Από αυτή τη θέση εκτελείτε κάμψεις των αγκώνων προς τα κάτω (οι οποίοι είναι κοντά στα πλευρά και όχι πολύ ανοιχτά) και επαναφέρετε χωρίς να τους τεντώσετε πάνω.

Εκτελείτε 3 σετ από 10 επαναλήψεις με ενδιάμεσα διαλείμματα. Οι επαναλήψεις εξαρτώνται από το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του καθενός.

Γυμνάζετε τρικέφαλους βραχιόνιους, μπροστινή μοίρα ώμου και στήθος.

Το σώμα σας βρίσκεται σε καθιστή θέση, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο έδαφος. Οι παλάμες σας ακουμπούν στο ύψος των αφτιών και οι αγκώνες είναι λυγισμένοι. Από αυτή τη θέση εκτελείτε εναλλάξ κάμψεις του κορμού προς τα πάνω έτσι ώστε ο αριστερός αγκώνας να πλησιάζει στο δεξί γόνατο και ο δεξιός αγκώνας προς το αριστερό γόνατο. Προσοχή, κατά την επαναφορά δεν κατεβαίνετε πολύ χαμηλά, μένετε σε γωνία V με τους μηρούς.

Εκτελείτε 3 σετ από 16 επαναλήψεις εναλλάξ με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Γυμνάζετε πλάγιους κοιλιακούς.

Το σώμα σας σε όρθια στάση, με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά και το άλλο πόδι σχεδόν τεντωμένο προς τα πίσω, ακουμπώντας στη μύτη του πέλματος. Τα χέρια σας είναι λυγισμένα στον αγκώνα και ενωμένα στις παλάμες. Από αυτή τη θέση εκτελείτε προβολές προς τα κάτω και επαναφέρετε χωρίς να τεντώσει το μπροστά γόνατο.

Εκτελείτε τρία σετ από 15 σε κάθε πόδι με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Γυμνάζετε τετρακεφάλους, γλουτούς και προσαγωγούς.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γιάννη Αγνιάδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.