Επειτα από μία αρκετά μεγάλη αποχή, πήραμε την απόφαση να πάμε γυμναστήριο. Μια ώρα άσκησης 3-4 φορές την εβδομάδα είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ξαναβρούμε τη φόρμα μας και να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας. Εκτός από την πετσέτα μας, ας δούμε ποια είναι τα 3 must καλλυντικά που πρέπει να έχουμε μαζί μας για να φρεσκάρουν την εμφάνισή μας σε λίγα λεπτά.

 

Αποσμητικό

Πριν πάμε για γυμναστική, δεν ξεχνάμε να βάζουμε αποσμητικό. Προτιμάμε μία αξιόπιστη σύνθεση χωρίς οινόπνευμα που δεν μπλοκάρει τους πόρους και προστατεύει από την κακοσμία πολλές ώρες. Επιπλέον, αν ξυρίζουμε τις μασχάλες μας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχει θρεπτικά συστατικά και ουσίες που επανορθώνουν τη λειτουργία του υδρολιπιδικού φραγμού στην ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, η οποία τραυματίζεται από το ξύρισμα. Βάζουμε ένα αποσμητικό μόνιμα στην τσάντα μας, γιατί ενδεχομένως να το χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της άσκησης ή μετά, αν σκοπεύουμε να βγούμε με φίλους κατευθείαν.

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή μωρομάντιλα

Ένα πακέτο μόνιμα τοποθετημένο στην τσάντα μας είναι πάντα χρήσιμο. Είτε π.χ. για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας από τον ιδρώτα, τους ρύπους και τη σκόνη που έχουν επικαθήσει στο πρόσωπό μας μετά την άσκηση. Είτε για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα της μάσκαρα ή του μακιγιάζ σε περίπτωση που έχουμε πάει μακιγιαρισμένες.

Dry shampoo
Το ιδανικό προϊόν που μας σώζει από όλες εκείνες τις στιγμές που πρέπει να λουστούμε αλλά δεν έχουμε τον χρόνο. Λίγο dry shampoo στις ρίζες και είμαστε έτοιμες να συνεχίσουμε τη μέρα μας χωρίς να φανεί ότι ιδρώσαμε στο γυμναστήριο.

Αντισηπτικό

Εντάξει δεν πρόκειται για καλλυντικό, αλλά για ένα προϊόν υγιεινής που πρέπει να έχουμε σε κάθε τσάντα μας. Ιδίως στο γυμναστήριο όπου μπαινοβγαίνει αρκετός κόσμος είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.