Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά κι εσείς πλέον μετράτε αντίστροφα για τις διακοπές. Ποιος θα είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός; Ίσως φορώντας το αγαπημένο σας μπικίνι, να τον φανταστείτε πιο εύκολα. Όμως, αυτά τα παχάκια στην κοιλιά σας προβληματίζουν… Μην σκάτε γιατί σας έχουμε τη λύση! Αναζητήσαμε και βρήκαμε την προπόνηση που θα σας βοηθήσει να «κάψετε» το λίπος στην κοιλιά και να κατακτήσετε τις παραλίες, σε χρόνο dt. Ξεκινήστε τις σήμερα, μαζί με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, και σε έναν μήνα θα έχετε το απόλυτο beach body! Πάρτε λοιπόν ανάσα και συνεχίστε να ονειρεύεστε καλοκαιρινούς προορισμούς…

5 κορυφαίες ασκήσεις για να «λιώσετε» το λίπος στην κοιλιά και να τονώσετε τον κορμό σας

Ελάτε λοιπόν να μάθουμε τι κάνει αυτές τις ασκήσεις «χρυσές» για τους κάτω κοιλιακούς:

Επιτόπιο τροχάδην με τα γόνατα ψηλά

Δεν μπορείτε πραγματικά να δουλέψετε τους κοιλιακούς σας χωρίς να προσθέσετε μια ρουτίνα cardio. Το επιτόπιο τροχάδην με τα γόνατα ψηλά όχι μόνο αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, αλλά ζεσταίνει επίσης τους μύες του κορμού σας πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη απώλεια λίπους γύρω από την περιοχή της κάτω κοιλιάς! Απλώς θυμηθείτε ότι πρέπει να τα κάνετε πολύ γρήγορα. Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν 4 σετ από 50 επαναλήψεις στο κάθε πόδι και όσοι είναι προχωρημένοι 5 σετ από 100 σε κάθε πόδι.

Pilates 100

Αφού ο πυρήνας σας ζεσταθεί καλά με το επιτόπιο τροχάδην με τα γόνατα ψηλά, κάντε αυτή την άσκηση που θα τον ενεργοποιήσει. Απλώς ξαπλώστε ανάσκελα, σηκώστε τα πόδια και τον λαιμό σας, κρατήστε τα χέρια σας ίσια στα πλάγια, σηκώστε τα μαζί και με τις παλάμες σας δοκιμάστε να χτυπήσετε το πάτωμα. Θα πρέπει να στοχεύσετε σε 100 χτυπήματα και 4 σετ.

Άρσεις κορμού-ποδιών  (V-up and hold)

Αυτό είναι το απόλυτο showtopper για τους κοιλιακούς σας – είτε πρόκειται για τους άνω είτε για τους κάτω κοιλιακούς. Με αυτή την κίνηση, θα σφίγγετε κάθε εκατοστό της κοιλιάς σας. Αυτή η άσκηση αποτελείται από δύο κινήσεις: Για την πρώτη, πρέπει να κάνετε τακτικά V-up και μόλις τελειώσετε με ένα σετ, θα πρέπει να κρατήσετε τη V-πόζα σας για 10 δευτερόλεπτα. Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν 15 επαναλήψεις, στη συνέχεια να κρατήσουν και να κάνουν 4 σετ, ενώ οι προχωρημένοι μπορούν να κάνουν 25 επαναλήψεις και μετά να κρατήσουν και να κάνουν 5 σετ.

Ανάποδα ροκανίσματα

Ακριβώς όπως τα κανονικά ροκανίσματα σμιλεύουν την άνω περιοχή του κορμού, τα ανάποδα ροκανίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους κάτω κοιλιακούς σας. Εάν δεν μπορείτε αρχικά να κάνετε αντίστροφα ροκανίσματα, χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο: κρατήστε κάτι πίσω από το κεφάλι σας για να ισορροπήσετε την κίνηση και μόλις βρείτε την ισορροπία σας, μπορείτε να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο χαλάκι και να τα κάνετε. Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν 4 σετ από 15 επαναλήψεις και οι προχωρημένοι μπορούν να κάνουν 4 σετ από 25 επαναλήψεις.

Ψαλίδια

Αυτή η άσκηση φαίνεται πολύ απλή και ίσως σκέφτεστε ότι δεν αξίζει… Αλλά όταν πρόκειται για τους κοιλιακούς, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι απλούστερες ασκήσεις είναι καλύτερες από τις σύνθετες. Γιατί; Πολύ απλά επειδή οι ευκολότερες ασκήσεις εκτελούνται με τη σωστή φόρμα και τη σωστή μυϊκή εμπλοκή. Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν 50 επαναλήψεις από κάθε πόδι και 4 σετ και άλλοι μπορούν να κάνουν 100 επαναλήψεις από κάθε πόδι και 5 σετ.