Η ενυδατική κρέμα που βάζαμε τον χειμώνα δημιουργεί γυαλάδες, το μακιγιάζ «λιώνει» από τη ζέστη ενώ το βαρύ άρωμα είναι μάλλον αποπνικτικό. Τι συμβαίνει; H ζέστη, ο ξηρός αέρας και ο καυτός ήλιος προκαλούν αλλαγές στη συμπεριφορά της επιδερμίδας. Καιρός, λοιπόν, να αντικαταστήσουμε τα χειμωνιάτικα καλλυντικά με τα καλοκαιρινά, αναβαθμίζοντας την καλοκαιρινή ρουτίνα της περιποίησής μας.

1) Φυλάξτε:

Τη συνηθισμένη κρέμα ημέρας

Η βασική προϋπόθεση για να λειτουργεί η ενυδατική είναι η καλή απορρόφηση των συστατικών της από την επιδερμίδα. Το καλοκαίρι όμως παράγεται περισσότερο σμήγμα από το δέρμα. Αρα η κρέμα που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα πιθανότατα να πέφτει «βαριά», προκαλώντας γυαλάδες και λιπαρότητα.

Επιλέξτε:

Μια πιο ελαφριά ενυδατική σύνθεση

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, δοκιμάστε μια ελαφριά κρέμα η οποία θα ενυδατώσει χωρίς να αφήσει λιπαρότητα και γυαλάδες. Αν έχετε κανονικό τύπο, επιλέξτε μία λεπτόρρευστη σύνθεση, που χαρίζει λάμψη χωρίς να αφήνει γυαλάδες ή λιπαρότητα. Αν έχετε μεικτό ή λιπαρό, προτιμήστε κάποια που ενυδατώνει τις κατάλληλες περιοχές και εξισορροπεί τη ζώνη Τ.

 

2) Φυλάξτε:

Το parfum ή eau de parfum

Πρόκειται για αρώματα με υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια, γι’ αυτό και είναι πιο έντονα. Το καλοκαίρι όμως, λόγω της ζέστης, αυξάνεται η έντασή τους και γίνονται πιο «βαριά».

Επιλέξτε:

Μια κολόνια ή ένα αρωματικό νερό που ψεκάζονται σε όλο το σώμα. Ετσι μπορείτε να το έχετε στην τσάντα σας για στιγμιαία δροσιά και τόνωση, ανά πάσα στιγμή.

3) Φυλάξτε:

Την πούδρα

Το χειμώνα διατηρεί σταθερό το μακιγιάζ, χαρίζει διάρκεια και λάμψη. Ωστόσο, το καλοκαίρι αφενός η απόχρωσή της δεν ταιριάζει με τον τόνο της μαυρισμένης επιδερμίδας και αφετέρου ίσως να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται αφύσικη, σαν χαρτί.

Επιλέξτε:

Mια τερακότα

Τονίζει το μαύρισμα, δημιουργεί «γωνίες» και χαρίζει μια ζεστή λάμψη στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Εφαρμόζεται με ένα μεγάλο μαλακό πινέλο στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, τη μύτη, το πηγούνι αλλά και το ντεκολτέ. Προσοχή όμως στις υπερβολές.

4) Φυλάξτε

Το make up

Το χειμώνα λειτουργεί μια χαρά. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι μάλλον ένα περιττό προϊόν, εκτός κι αν έχουμε ανάγκη από έντονη κάλυψη.

Επιλέξτε:

Η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι ένα αντηλιακό σε compact μορφή, με υψηλό SPF. Οχι μόνο προσφέρει χρώμα και λάμψη υγείας, αλλά καλύπτει τις τυχόν ατέλειες.

5) Φυλάξτε

Τη μάσκαρα

Είναι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα μακιγιάζ. Ωστόσο το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης και της θάλασσας, σπάνια μένει αναλλοίωτη. Το αποτέλεσμα είναι να «λιώνει» και να προκαλεί μουντζούρες στο πάνω και κάτω βλέφαρο.

Επιλέξτε:

Την αδιάβροχη εκδοχή της που δίνει ισχυρό κράτημα όγκο και κίνηση και το αποτέλεσμά της διαρκεί από το πρωϊ ως το βράδυ.