Η καθημερινή ευεξία δεν είναι μόνο μία παγκόσμια τάση αλλά και ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για όλους μας. Ωστόσο, η άνοδος της θερμοκρασίας το καλοκαίρι, μας προκαλεί συχνά τέτοια ατονία και κούραση, ώστε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες συμβουλές ομορφιάς που θα μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να συνδεθούμε ξανά με το «κέντρο» μας και να νιώσουμε ξανά γεμάτοι θετική ενέργεια.

 

Αρωματικό νερό ή κολώνια

Τα ψεκάζουμε στο σώμα, τον λαιμό και το ντεκολτέ μας, όσες φορές θέλουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα body mist ή ένα αρωματισμένο νερό με ανάλαφρες νότες από εσπεριδοειδή ή θαλασσινής αύρας θα μας τονώσει στη στιγμή.

 

Face mist

Το ψεκάζουμε στην επιδερμίδα από μικρή απόσταση ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό υδάτινο στρώμα. Ένα σπρέι ιαματικού νερού είναι ο πιο φυσικός τρόπος αναζωογόνησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και το βράδυ. Παράλληλα τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα που περιέχει δυναμώνουν την επιδερμίδα και παράλληλα της χαρίζουν λάμψη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ένα mist με εκχυλίσματα βοτάνων που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνουν τα κύτταρα.

Σπρέι ενυδάτωσης σώματος

Κάτι ανάλογο με το πρόσωπο μπορούμε να εφαρμόσουμε και στο σώμα. Ωστόσο, αντί για ιαματικό νερό, επιλέγουμε ένα after sun σε μορφή σπρέι. Οι βιταμίνες ή τα παράγωγά τους όπως η πανθενόλη, τα αναδομητικά εκχυλίσματα, όπως η αλόη, καθώς και άλλοι ευεργετικοί παράγοντες θα κάνουν το δέρμα ελαστικό, λαμπερό και ενυδατωμένο. Τέλος, αν περιέχει ευχάριστο άρωμα, τόσο το καλύτερο, γιατί θα μας φτιάξει και τη διάθεση. Για ακόμα πιο άμεση δροσιά, φυλάμε το προϊόν στο ψυγείο.

 

To πολυχρηστικό έλαιο ευεξίας

Αν είμαστε σπίτι, εφαρμόζουμε στο σώμα ή στα μαλλιά μας ένα boosting πολυχρηστικό έλαιο με τονωτικά αιθέρια έλαια, όπως μανταρίνι και περγαμόντο. Σε περίπτωση που είμαστε στο γραφείο μπορούμε να απλώσουμε λίγες σταγόνες στα σημεία των σφυγμών μας. Ετσι μέσα σε δευτερόλεπτα θα αναζωογονηθούμε.

Eye Patches

Δουλεύουμε από το σπίτι; Εκεί κάπου το μεσημέρι που τα βλέφαρα αρχίζουν να βαραίνουν, χρησιμοποιούμε τα αυτοκόλλητα υδρογέλης τα οποία φυλάμε στο ψυγείο. Η δροσιά τους συν τα πολύτιμα καλλυντικά συστατικά όπως οι βιταμίνες και το υαλουρονικό οξύ, χαρίζουν άμεση λάμψη και κάνουν το βλέμμα πιο ξεκούραστο σε λίγα λεπτά.