Κάνοντας συστηματικά ασκήσεις Pilates, αποκτάτε καλύτερο έλεγχο του σώματος, βελτιώνετε τη σωματική στάση και την αναπνοή, προλαμβάνετε ή απαλύνετε μυοσκελετικούς πόνους, νιώθετε περισσότερη ευεξία και αναβαθμίζετε ποιοτικά την καθημερινότητά σας.

Σε συνδυασμό με μια γενικά σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η συστηματική ενασχόληση με το Pilates μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη, όπως:* Ενίσχυση και περαιτέρω καλυτέρευση του επιπέδου υγείας.

* Βελτιωμένη λειτουργική απόδοση στην καθημερινότητα.

* Παρατεταμένο αίσθημα ευεξίας και υψηλή ενεργητικότητα.

* Προαγωγή σωματικού και πνευματικού ελέγχου, αρμονική εξισορρόπηση ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα.* Βελτίωση μυϊκής δύναμης, αρθρικής κινητικότητας, ισορροπίας, συντονισμού, συγκέντρωσης και αναπνοής.

* Ευθυγράμμιση και σταθεροποίηση σκελετού, σωστή στάση σώματος, πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων που προκαλούνται από τον καθιστικό τρόπο ζωής.* Ανακούφιση από χρόνιους πόνους πλάτης, ώμων και αυχένα, βελτίωση σε καταστάσεις λόρδωσης, σκολίωσης και κύφωσης.

* Χαλάρωση από την καθημερινή ένταση και φυσική εκτόνωση του στρες.* Τόνωση και σχηματοποίηση του σώματος, ομοιόμορφη, συμμετρική ανάπτυξη των μυών χωρίς περιττό όγκο, ελάττωση του σωματικού λίπους.

* Αυξημένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ποιοτικότερη σεξουαλική ζωή.* Παράταση εσωτερικής νεότητας και νεανικό σφρίγος ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.

Δείτε στο βίντεο την pilates προπόνηση