Η αφυδάτωση στα μαλλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας είναι η αιτία για το φριζάρισμα που παρατηρούμε. Ωστόσο μπορούμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο και να βελτιώσουμε θεαματικά την εικόνα τους με τα κατάλληλα βήματα, που δεν απαιτούν πάνω από ένα λεπτό από τον χρόνο μας.

Παράλληλα, θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε για λίγο διάστημα από τη διαδικασία του θερμού στάιλινγκ, το οποίο απορροφά χρόνο από τις διακοπές μας και ταυτόχρονα επιβαρύνει την τρίχα, δοκιμάζοντας τα τρία εύκολα καλοκαιρινά χτενίσματα.

# Πριν από την παραλία (ή την πισίνα)

Για να προστατέψουμε τα μαλλιά από το χλώριο της πισίνας ή το αλάτι, τα βρέχουμε με νερό της βρύσης και τους απλώνουμε ένα leave in conditioner ή ένα έλαιο περιποίησης. Ετσι θα «κλείσουμε» τους πόρους της τρίχας ώστε το θαλασσινό νερό ή το χλώριο δε θα μπορέσουν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της τρίχας, διαστέλλοντάς την και προκαλώντας φριζάρισμα.

# Μετά τη θάλασσα (ή την πισίνα)

Ξεβγάζουμε απαραιτήτως τα μαλλιά μας με καθαρό νερό, γιατί το αλάτι μπορεί να προκαλέσει εντονότερη αφυδάτωση με συνέπεια το φριζάρισμα.

# Αν έχουμε μακριά μαλλιά ή μεσαίου μήκους

Λέμε «ναι» στα όμορφα χτενίσματα στην παραλία, που αποτρέπουν τους κόμπους. Ωστόσο αποφεύγουμε τα πολύ σφιχτά, γιατί ταλαιπωρούν το τριχωτό και σπάνε την τρίχα, ιδίως όταν είναι βρεγμένα.

Δείτε στο βίντεο τα χτενίσματα

https://www.youtube.com/watch?v=5AiJvu49IW0