Η λίστα με τα ενοχλητικά συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει η αφυδάτωση φαίνεται ατελείωτη. Από την κούραση, τους πονοκεφάλους, την μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού μέχρι και την «πεσμένη» διάθεσή σας, όλα αυτά μπορεί να οφείλονται στα μειωμένα επίπεδα ενυδάτωσης.

Η φόρμουλα της τέλειας ενυδάτωσης

Αν και το να πιείτε περισσότερο νερό φαίνεται να είναι η προφανής λύση στο ζήτημα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μάλλον… δεν είναι αρκετή.

Ποιο είναι λοιπόν, το πιο συνηθισμένο λάθος που παρατηρούν οι ειδικοί; «Η φόρμουλα της τέλειας ενυδάτωσης σημαίνει κατανάλωση νερού αλλά και ηλεκτρολυτών», εξηγούν. Το σώμα χρειάζεται ηλεκτρολύτες ώστε το νερό να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και ταυτόχρονα να «τραβήξει» εκτός τα απόβλητα.

Αντί για νερό βρύσης, οι ειδικοί προτείνουν το μεταλλικό, καθώς έχει πολύ περισσότερους ηλεκτρολύτες. Ενώ μια ακόμα καλύτερη επιλογή είναι το εμφιαλωμένο νερό μαζί με ένα μήλο, καθώς και αυτό περιέχει ηλεκτρολύτες.

Πώς μας βοηθούν οι ηλεκτρολύτες

Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα που βοηθούν το σώμα σας να εξισορροπήσει την ποσότητα του νερού μέσα και βοηθούν στη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα αλλά και των αποβλήτων εκτός των κυττάρων. Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για να βοηθήσουν το σώμα σας να απορροφήσει υγρά και αποτελούν βασικό συστατικό της σωστής ενυδάτωσης.

Χρειάζεστε οπωσδήποτε ηλεκτρολύτες για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, μας λένε οι ειδικοί. Οι ηλεκτρολύτες εκτός από το νερό, μπορεί να βρεθούν σε τροφές που καταναλώνετε καθημερινά, όπως το σπανάκι, το αβοκάντο, το γιαούρτι και οι μπανάνες.

Όπως μας λένε οι ειδικοί, εάν πίνετε αρκετό νερό γενικά και ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πιθανότατα να κάνετε αρκετά για να διατηρείτε τους ηλεκτρολύτες σας σε υγιή επίπεδα.