Μήπως δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο από τα δυο βερνίκια θα επιλέξουμε για το μανικιούρ μας; Μία λύση είναι να ακολουθήσουμε τον δρόμο του ombre μανικιούρ. Πρόκειται για την τεχνική που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γιατί ταιριάζει σε κάθε στυλ και κάθε ηλικία. Αποτελείται συνήθως από 2-4 αποχρώσεις βερνικιών, οι οποίες «μπλέκονται» αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ντεγκραντέ εφέ. Κι ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται περίπλοκο, στην πραγματικότητα είναι ένα λουκ που μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα. Ακόμα και από μια αρχάρια στο μανικιούρ. Ετσι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα σε ένα nail salon προκειμένου να τα αποκτήσουμε. Ας δούμε τα παρακάτω εύκολα βήματα.

Τι θα χρειαστούμε

-1 base coat βερνίκι

-2 ως 4 αποχρώσεις βερνικιών

-1 top coat

-1 πινελάκι σκιάς ματιών

-σταγόνες για γρήγορο στέγνωμα (προαιρετικά)

Η τεχνική

Αφού περάσουμε το base coat, βάφουμε το μισό νύχι με το ένα βερνίκι. Στη συνέχεια περνάμε το υπόλοιπο μισό με το άλλο βερνίκι. (Αντιστοίχως ανάλογα με τον αριθμό των αποχρώσεων που θέλουμε να βάλουμε, χωρίζουμε σε 2 ή 3 ή 4 τμήματα την επιφάνεια του νυχιού.) Έπειτα, με το πινελάκι κάνουμε blending το χρώμα ώστε να ενωθούν αρμονικά οι αποχρώσεις μεταξύ τους. Τέλος, περνάμε το top coat, και τις σταγόνες για γρήγορο στέγνωμα.

View this post on Instagram

A post shared by Jenni Draper (@jennidraperr)


 

Τύπου γαλλικό


Η λευκή γραμμή δεν ξεχωρίζει από το χρώμα βάσης του νυχιού, αλλά σβήνει σταδιακά μέσα της. Για ένα πιο λαμπερό και εντυπωσιακό μανικιούρ, προσθέτουμε στη βάση του νυχιού μερικά στρας. Αποτελεί και μια πολύ ωραία ιδέα για ένα νυφικό μανικιούρ.

Παστέλ ουράνιο τόξο


Εδώ η βάση παραμένει σταθερή και χρησιμοποιούμε σε κάθε νύχι από μια διαφορετική παστέλ απόχρωση βερνικιού.

Glazed donut ombre

View this post on Instagram

A post shared by Nail Bliss (@nail_blisss_)


Μία από τις viral τάσεις της σεζόν που έκανε μόδα η Hailey Bieber.

Ροζ ombre


Το ροζ και όλες οι αποχρώσεις του ταιριάζει ιδανικά στις μαυρισμένες -ακόμα- επιδερμίδες.

Ombre διά του 4


Χωρίζουμε το νύχι σε 4 τμήματα και απλώνουμε 4 διαφορετικές αποχρώσεις. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδικασία που προαναφέραμε. Ωστόσο το εφέ δείχνει πιο εντυπωσιακό στα μακριά νύχια.