Μήπως δίνουμε περισσότερη έμφαση στο στάιλινγκ ή στο σωστό κούρεμα απ’ ό,τι στην περιποίηση των μαλλιών μας; Κι όμως, όπως θα έχουμε διαπιστώσει, ακόμα και αν απευθυνθούμε στον καλύτερο κομμωτή ή εφαρμόσουμε την τελευταία μόδα στις βαφές, δεν έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, αν τα μαλλιά μας δεν είναι υγιή. Ποια κουπ φαίνεται ωραία αν έχουμε φριζάρισμα; Ή θαμπάδα ή ψαλίδα; Γι’ αυτό, εφαρμόζουμε αυτές τις μεθόδους που ίσως δε φανταζόμασταν πόσο σημαντικά αποτελέσματα έχουν, χαρίζοντας εγγυημένα τα πιο όμορφα, δυνατά μαλλιά, γεμάτα υγεία, λάμψη που είχαμε ποτέ.

 

 

 

# Λέμε «ναι» στο συχνό τριμάρισμα

Ο μόνος τρόπος για να διώξουμε την ψαλίδα και να σταματήσουμε το επιπλέον σπάσιμο, είναι να τα κόβουμε ανά 2-3 μήνες, έστω και ελάχιστα. Επιπλέον, για να αποφύγουμε την επανεμφάνισή της, εφαρμόζουμε ένα ειδικό προϊόν που «σφραγίζει» τις άκρες μας.

#Επιλέγουμε τη σωστή βούρτσα

Χρειάζεται να δείχνουμε τη δέουσα προσοχή στο ξεμπέρδεμα, προκειμένου να αποφύγουμε το σπάσιμο. Τι κάνουμε: Επιλέγουμε μία αραιή χτένα ή ειδική κατά του σπασίματος.

Bonus tip: Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βούρτσα είναι εστία βακτηριδίων εξαιτίας της σκόνης, του σμήγματος και των υπολειμμάτων styling. Ετσι πρέπει να την καθαρίζουμε τακτικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα μείγμα από σόδα και νερό.

 

#Μειώνουμε το φριζάρισμα

Το φθινόπωρο φέρνει πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Αρα και υγρασία, τον Νο1 εχθρό των αφυδατωμένων μαλλιών και ιδιαίτερα των σπαστών ή σγουρών. Το leave-in conditioner, δηλαδή η ενυδατική κρέμα που δεν ξεπλένεται είναι must. Τι κάνουμε: Το εφαρμόζουμε μετά το λούσιμο ή καθημερινά για να μειώσουμε το φριζάρισμα.

Bonus tip: Αν κάνουμε θερμό στάιλινγκ, εφαρμόζουμε οπωσδήποτε μία σύνθεση που προστατεύει από τη θερμότητα, προκειμένου να περιορίσουμε την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση το φριζάρισμα της τρίχας.

 

#Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό

Είναι μια σπέσιαλ περιποίηση που τονώνει το τριχωτό, και περιορίζει το φαινόμενο της εποχικής τριχόπτωσης ή την ξηροδερμία. Τα καλύτερα έλαια γι’ αυτόν τον σκοπό είναι το δεντρολίβανο, το αργκάν, το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το σησαμέλαιο, είτε μόνα τους είτε σε ποικίλους συνδυασμούς.

Τι κάνουμε: Μία – δυο ώρες πριν λουστούμε, εφαρμόζουμε το έλαιο στις ρίζες και κάνουμε μασάζ στο τριχωτό, στους κροτάφους και τον αυχένα. Ασκούμε ελαφριά πίεση με τα ακροδάχτυλα, για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, πιάνουμε τα υπόλοιπα μαλλιά σε ένα σινιόν και φοράμε ένα πλαστικό σκουφάκι. Μετά από μία-δυο ώρες λουζόμαστε κανονικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές τον μήνα και σύντομα θα δούμε μεγάλη βελτίωση. Τα μαλλιά μας θα έχουν γίνει πιο λαμπερά και δυνατά.