Ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτρια, ακτιβίστρια, μαμά. Η καλλονή με το γατίσιο βλέμμα είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που δεν εφησυχάζει και επιδιώκει με αποφασιστικότητα τη διαρκή εξέλιξή της. Απόδειξη η δεύτερη σκηνοθετική της δουλειά «Don’t worry darling» που φημολογείται ότι θα αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις, ίσως ακόμα και το Οσκαρ.

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη στις 10 Μαρτίου 1984, η Olivia Jane Cockburn, όπως είναι το πραγματικό της όνομα (το Wilde είναι ψευδώνυμο που διάλεξε η ίδια λόγω του θαυμασμού της για τον Oscar Wilde), εξοικειώθηκε νωρίς με τη δημοσιότητα, καθώς οι γονείς της είναι διεθνώς καταξιωμένοι δημοσιογράφοι με φίλους όπως ο Mick Jagger, αλλά και γαλαζοαίματους προγόνους, αφού στο γενεαλογικό της δέντρο αρκετούς αιώνες πίσω θα βρούμε… τον βασιλιά Εδουάρδο VII.

Η ίδια όσον αφορά την προσωπική της ζωή κρατά χαμηλούς τόνους, παρ’ όλο που οι σύντροφοί της είναι πασίγνωστοι, όπως ο επί 9 χρόνια σύντροφός της Jason Sudeikis, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, και ο Harry Styles, που αποτελούν ζευγάρι εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η καριέρα της ξεκίνησε δυναμικά στα 20 της, κερδίζοντας ρόλους σε σημαντικές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες όπως τα «The O.C.», «House», «Rush», «Tron: Legacy», «Cowboys & Aliens» κ.ά. και αποσπώντας ευνοϊκά σχόλια τόσο για την υποκριτική όσο και για την εμφάνισή της.

Μάλιστα εδώ και χρόνια θεωρείται μία από τις πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο, σύμφωνα με τις λίστες πολλών περιοδικών και sites. Ωστόσο, η ίδια απεχθάνεται τόσο τα στερεότυπα όσο και τη στασιμότητα. Ετσι το 2019 σκηνοθετεί την πρώτη της κινηματογραφική ταινία «Booksmart», που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και τρία χρόνια μετά έρχεται το «Don’t worry darling», με πρωταγωνιστές τον Harry Styles και τη Florence Pugh.

Πρόκειται για τη δεύτερη σκηνοθετική της δουλειά, που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στο φετινό φεστιβάλ της Βενετίας και απ’ ό,τι ψιθυρίζεται θα είναι το θρίλερ της χρονιάς. Ραντεβού λοιπόν στη μεγάλη οθόνη για να το διαπιστώσουμε.

Για τον ακτιβισμό

Η Wilde είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Artists for Peace and Justice, που υποστηρίζει τις κοινότητες της Αϊτής ενάντια στη φτώχεια μέσα από προγράμματα για την παιδεία, την υγεία και την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Για τα βήματα του skincare της

«Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι κάτι σαν ιεροτελεστία που μου προσφέρει ευεξία, τόσο σωματική όσο και ψυχική. Κάθε πρωί πλένω το πρόσωπό μου με ένα αφρώδες έλαιο καθαρισμού με βοτανικά εκχυλίσματα και στη συνέχεια απλώνω ένα ενυδατικό έλαιο με κινήσεις μασάζ πιέζοντας κάποια σημεία. Το ίδιο κάνω και το βράδυ, απλά αντί για το έλαιο χρησιμοποιώ ένα booster με βιταμίνη C».

Για την «ενήλικη» ακμή

«Στα 20 και τα 30 μου αντιμετώπιζα ξεσπάσματα ακμής λόγω του στρες και ορμονικών μεταβολών. Για να την καταπολεμήσω σταμάτησα να χρησιμοποιώ σκληρά καθαριστικά και υιοθέτησα μία σταθερή skincare ρουτίνα με ήπιες φυτικές συνθέσεις».

Το καθημερινό μακιγιάζ της

«Ξεκινάω ψεκάζοντας το πρόσωπό μου με ένα face mist που περιέχει βοτανικά εκχυλίσματα. Στη συνέχεια απλώνω ένα έλαιο προσώπου για λάμψη, το οποίο απορροφάται χωρίς να αφήνει περιττές γυαλάδες. Επειτα βάζω κονσίλερ κάτω από τα μάτια και τονίζω τα φρύδια μου με ένα λεπτό μολύβι. Μάσκαρα δεν χρησιμοποιώ γιατί έχω ψεύτικες βλεφαρίδες. Μετά χρησιμοποιώ ένα υγρό μαύρο eyeliner, ένα κρεμώδες blush σε μάγουλα και χείλη κι ένα λιπ μπαλμ. Το τελευταίο βήμα είναι το φινίρισμα με το face mist».

Για τα φρύδια της

«Εχω εμμονή με τα ωραία φρύδια. Στα 90s, όπως πολλές γυναίκες, ήθελα να έχω τα φρύδια της Kate Moss, γι’ αυτό τα έβγαζα υπερβολικά με το τσιμπιδάκι φρυδιών. Δυστυχώς πλέον δεν επανέρχονται στο φυσικό τους πάχος, δεν πειράζει όμως, γιατί μπορώ να τα βελτιώνω με το μακιγιάζ».

Για τη διατροφή της

«Εχω ακολουθήσει διάφορες επιλογές, από vegetarian έχω γίνει vegan και αυτή την περίοδο είμαι pescatarian (χορτοφάγος που τρώει ψάρια και θαλασσινά). Γενικά προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά και αποφεύγω τις επεξεργασμένες τροφές, ωστόσο δεν μπορώ να αντισταθώ περιστασιακά στην Coca Cola».

Γρήγορο tip ομορφιάς

«Αν τελειώσω τη γυμναστική και δεν έχω χρόνο να κάνω ντους εκεί, χρησιμοποιώ μαντιλάκια που καθαρίζουν και ενυδατώνουν ελαφρώς το πρόσωπό μου».

Μυστικό αναζωογόνησης

«Ισως ακούγεται κλισέ αλλά λατρεύω το να χαλαρώνω στην μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και άλατα Epsom».

Για τα μαλλιά της

«Κάνω πολλές αλλαγές στο χρώμα και το μήκος τους λόγω της δουλειάς μου. Από μακριά τα έχω κόψει κοντά, από πλατινέ ξανθιά τα έχω βάψει μαύρα. Το μόνο που κάνω για την υγεία τους είναι να χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό σαμπουάν με αντιοξειδωτικά και φυτικά εκχυλίσματα και το αντίστοιχο κοντίσιονερ. Οταν δεν εργάζομαι προσπαθώ να μην τα ταλαιπωρώ».

Πώς διατηρεί τη σιλουέτα της

«Οποτε έχω την εναλλακτική να περπατήσω ή να πάρω το αυτοκίνητο επιλέγω το πρώτο. Επίσης ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες και αποφεύγω το ασανσέρ, ενώ όταν είμαι σπίτι και μιλάω στο τηλέφωνο, κινούμαι. Μπορείς πάντα να εμπλουτίσεις την καθημερινότητά σου με περισσότερη άσκηση».

Για τον διαλογισμό

«Εχω δοκιμάσει τον Υπερβατικό Διαλογισμό, ωστόσο δεν είμαι αρκετά συνεπής. Θέλω να γίνω καλύτερη σε αυτό».