Η yoga αποτελεί μία από τις πιο απλές και αποτελεσματικές μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία, το σώμα και το μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε γιόγκα είναι ένα λεπτό στρώμα γυμναστικής και άνετο ρουχισμό.

Καλύτερες διατροφικές επιλογές

Οι συνήθειες άσκησης μπορεί να είναι το κλειδί για τη βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Dietetic Association, τα άτομα που έκαναν τακτικά yoga βρέθηκε να έχουν πιο προσεκτικές διατροφικές συνήθειες από ό,τι οι μη ασκούμενοι.

Σε άλλη μελέτη στο International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί ενήλικες που έκαναν τακτικά yoga έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και κατανάλωναν λιγότερα σνακ, λιγότερα ροφήματα με ζάχαρη ενώ μείωσαν και τις φορές που κατανάλωναν fast food.

Καλύτερη διάθεση με yoga

Εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας, το να απλώσετε το χαλάκι της yoga μπορεί να είναι απλώς το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι.

Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι, ανάμεσα σε μια ομάδα 1.589 παιδιών που παρακολουθήθηκαν σε μια περίοδο δύο ετών σε πολλές πόλεις, εκείνα που έκαναν yoga είχαν μεγαλύτερη συναισθηματική επίγνωση και σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία σε δείκτες ευτυχίας από εκείνα που δεν έκαναν.

Αφιερώστε μερικά λεπτά σε αυτήν την εύκολη ρουτίνα yoga και δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο.