Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν έχουν τύχη στις γνωριμίες και τα ραντεβού, μπορεί κάλλιστα να αναρωτιούνται αν θα μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για να γίνουν… καλύτεροι. Αλλά επειδή τα επίθετα όπως «καλός» και «κακός» είναι υποκειμενικά, δεν υπάρχει καθολική συμφωνία σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι καλός ή κακός στα ραντεβού.

Πέρα από αυτά, υπάρχουν ορισμένες γενικά αποδεκτές οδηγίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε για να βρείτε τον σύντροφο που σας ταιριάζει.

Πώς θα γίνετε καλύτεροι στα ραντεβού

«Αν έχετε την τάση να είστε απρόσεκτοι, χειριστικοί ή κακοί κατά την επικοινωνία σας πιθανότατα να μην είστε τόσο καλοί στα ραντεβού» αναφέρει χαρακτηριστικά η Tara Suwinyattichaiporn, αναπληρώτρια καθηγήτρια σπουδών ανθρώπινης επικοινωνίας στο California State University. «Αν από την άλλη, προσέχετε και ακούτε συνειδητά τον συνομιλητή σας, είστε επικοινωνιακοί και αυθεντικοί τότε είστε αρκετά καλοί» συμπληρώνει.

Μερικές συμβουλές για να βελτιωθείτε και να είστε έτοιμοι για το επόμενο σας ραντεβού, περιλαμβάνουν:

Βρείτε τι θέλετε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να βγαίνει ραντεβού, και μόνο ένας από αυτούς είναι για την δημιουργία οικογένειας. Αυτοί οι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν από την εύρεση ενός απλού συντρόφου έως και την συνάντηση νέων ανθρώπων σε μια νέα πόλη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας για το τι θέλετε, γιατί διαφορετικά δεν είναι πιθανό να λάβετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Για να βρείτε την απάντηση, απλώς αναρωτηθείτε τι πραγματικά θέλετε και απαντήστε στον εαυτό σας με ειλικρίνεια.

Η απάντησή σας σε αυτήν την ερώτηση θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε τα ραντεβού και πώς απαντάτε όταν ένας πιθανός σύντροφος σας ρωτά τι είναι αυτό που αναζητάτε.

Το κάνετε συνειδητά;

Πέρα από το να βρείτε τι αποζητάτε από τα ραντεβού σας, πρέπει να εξακριβώσετε πόση προσπάθεια είστε διατεθειμένοι να καταβάλετε. Εξάλλου, το να θέλετε να βγείτε ραντεβού και το να το κάνετε συνειδητά δεν αποτελεί το ίδιο πράγμα.

Ενδεχομένως να χρειαστεί να βρείτε λίγο έξτρα χρόνο για να το κάνετε, πράγμα που σημαίνει ότι η καθημερινότητά σας θα αλλάξει, αφού μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε κάποια δραστηριότητα, όπως το γυμναστήριο ή να περνάτε λιγότερο χρόνο στα social media.

Ακούστε περισσότερο

Τείνουμε να ανησυχούμε για το πόσο ενδιαφέροντες είμαστε, ξεχνώντας να διαπιστώσουμε αν πραγματικά μας ενδιαφέρει το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Στην προσπάθειά μας να είμαστε περισσότερο ενδιαφέροντες, μπορεί να ακούμε λιγότερο και να μιλάμε πολύ περισσότερο, πράγμα που δεν ευνοεί την ουσιαστική επικοινωνία.

Αυτό διότι μπορεί να φύγετε από ένα ραντεβού νιώθοντας ότι δεν έχετε καμία πληροφορία για το άλλο άτομο (κι έτσι δεν έχετε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θα προχωρήσετε), την στιγμή που το ίδιο γνωρίζει υπερβολικά πολλά πράγματα για εσάς.

Προτείνετε δραστηριότητες που όντως σας αρέσουν

Προτείνοντας δραστηριότητες που πράγματι σας αρέσουν θα διατηρήσετε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα και αυθεντικά. Αν πάντα θέλατε να δοκιμάσετε να φτιάξετε αγγεία, κάντε το με κάποιον που θα θέλατε να φλερτάρετε. Και αν σας αρέσει η οινογευσία, προτείνετέ το στο επόμενό σας ραντεβού.

Φυσικά, εάν τα ενδιαφέροντά σας δεν ταιριάζουν τόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και μπορείτε να βρείτε κοινές προτάσεις που να απολαμβάνετε και οι δύο.

Να είστε προνοητικοί

Οι άνθρωποι που είναι καλοί στα ραντεβού είναι προνοητικοί στο να εμβαθύνουν συνεχώς τις σχέσεις που εξερευνούν, ώστε αυτές οι σχέσεις να μην «κολλήσουν» στην ρουτίνα της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων.

Στην πράξη, αυτό μοιάζει με το να προγραμματίζετε εκ των προτέρων συναντήσεις και ραντεβού, να σχεδιάζετε από κοινού δραστηριότητες, να κάνετε βαθύτερες ερωτήσεις, να γίνεστε πιο ευάλωτοι με την πάροδο του χρόνου και να καλλιεργείτε ένα βαθύτερο αίσθημα οικειότητας.