Μήπως το τελευταίο διάστημα, όταν βγαίνουμε από το ντους, αντί να νιώθουμε φρεσκάδα και ευχαρίστηση, νιώθουμε έντονα μία αίσθηση κνησμού στο σώμα; Ή βλέπουμε κοκκινίλες σε κάποιες περιοχές; Το φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, εμφανίζεται σε πολλούς από εμάς ξαφνικά, και μπορεί να γίνει πραγματικά πολύ ενοχλητικό. Ευτυχώς όμως με ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις μπορούμε να το σταματήσουμε εντελώς.

# Επιλέγουμε τα σωστά καθαριστικά

Αντικαθιστούμε άμεσα το καθαριστικό μας. Προτιμάμε συνθέσεις που είναι συμβατές με το δέρμα μας. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα, να σέβονται το pH μας, να είναι πλούσιες σε ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, και ιδανικά να μην περιέχουν σαπούνι, γιατί ξηραίνει την επιδερμίδα. Αυτού του είδους τα καλλυντικά προϊόντα, εκτός του ότι κάνουν ένα αποτελεσματικό και ήπιο καθαρισμό, δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας ενάντια στην ξηρότητα.

Τι άλλο να λάβουμε υπ’ όψιν:

*Αν το σφουγγάρι μας είναι τύπου λούφα, το αντικαθιστούμε με κάποιο που είναι πιο μαλακό.

* Σε περίπτωση που νιώθουμε φαγούρα στα πόδια μας μετά το ξύρισμα, βεβαιωνόμαστε ότι το ξυραφάκι μας είναι καινούριο και έχει κοφτερές λεπίδες.

*Αραιώνουμε τη συχνότητα απολέπισης.

#Ρυθμίζουμε το νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία

Πλενόμαστε με χλιαρό νερό και όχι με καυτό. Επιπλέον φροντίζουμε ώστε τα ντους μας να έχουν μικρότερη διάρκεια. Αυτή η κίνηση είναι πολύ αποτελεσματική και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανακούφισή μας από τους ερεθισμούς και τη φαγούρα.

#Σκουπιζόμαστε ταμποναριστά

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, όμως ο τρόπος που σκουπιζόμαστε ενδέχεται να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη φαγούρα. Τι κάνουμε: Στεγνώνουμε ταμποναριστά το σώμα μας με μία μαλακή, βαμβακερή πετσέτα. Εναλλακτικά, φοράμε ένα μπουρνούζι.

#Ενυδατώνουμε

Μετά το ντους, όταν το δέρμα είναι ακόμα νωπό, χρησιμοποιούμε ένα θρεπτικό γαλάκτωμα που θα ενισχύσει τη φυσική υγρασία του. Ιδανικά εφαρμόζουμε καθημερινά μία σύνθεση χωρίς άρωμα. Ωστόσο, θα πρέπει να βελτιώσουμε την ενυδάτωση του δέρματός μας γενικότερα. Γι’ αυτό βεβαιωνόμαστε ότι πίνουμε άφθονο νερό μέσα στη μέρα.

Προσοχή: Αν η φαγούρα ή οι ερεθισμοί οφείλονται σε κάποια δερματική πάθηση, όπως δερματίτιδα, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας σχετικά με τα προϊόντα που ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε.