Η κακοκαιρία είναι μία καλή ευκαιρία να μείνουμε σπίτι. Μία από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες του cocooning, εκτός από τις ταινίες, τα βιβλία ή το μαγείρεμα ενός νόστιμου comfort food, είναι και η spa θεραπεία. Τα παρακάτω βήματα θα ανανεώσουν το σώμα και το πνεύμα και παράλληλα θα μας τροφοδοτήσουν με ενέργεια.

*Μασάζ σε στεγνό δέρμα με τη λούφα ή με τη βούρτσα

Διάρκεια: Περίπου 15’

Η διαδικασία που είναι γνωστή και ως dry brushing απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιεί τη λέμφο, που είναι βασική προϋπόθεση για ένα λαμπερό, απαλό δέρμα. Αφιερώνουμε 1-2’ σε κάθε περιοχή ξεχωριστά: πόδια, γλουτούς, κοιλιά, οσφυική περιοχή, χέρια, πλάτη (για τη συγκεκριμένη περιοχή χρειαζόμαστε βούρτσα με μακριά λαβή), ώμους.

Προσοχή: Δεν ασκούμε μεγάλη πίεση στο τρίψιμο, ιδίως αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα, το οποίο ερεθίζεται εύκολα.

*Μάσκα σώματος

Διάρκεια παραμονής: 60’

Απλώνουμε τη μάσκα σε στομάχι, κοιλιά, μηρούς, γλουτούς. Στη συνέχεια, τυλίγουμε 3-4 φορές αυτές τις περιοχές σφιχτά με μια κοινή διάφανη μεμβράνη. Έπειτα, φοράμε το μπουρνούζι μας και την αφήνουμε να δράσει περίπου 60’. Στο μεταξύ, μπορούμε να ξαπλώσουμε στον καναπέ ή το κρεβάτι, να σκεπαστούμε με μία κουβέρτα προκειμένου να αναπτυχθεί θερμότητα και να δράσει καλύτερα το προϊόν και να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να δούμε μία σειρά. Στη συνέχεια την ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Τέλος, προσφέρουμε πλούσια ενυδάτωση με ένα body butter ή ένα εξειδικευμένο θρεπτικό έλαιο.

DIY μάσκα σώματος

Θα χρειαστούμε

* ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο shea * 3 κ.σ. ελαιόλαδο * 3 κ.σ. έλαιο καρύδας * ½ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας και τη καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη, βελούδινη υφή. Η μάσκα μας είναι έτοιμη.

Δείτε εδώ μερικές ακόμα spa θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε σπίτι μας.

Τι άλλο;

Το βασικότερο είναι να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε το μυαλό μας. Πριν ξεκινήσουμε τις spa θεραπείες, δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα:

-Βάζουμε απαλή μουσική ή μουσική για διαλογισμό

-Ανάβουμε ένα αρωματικό κερί. Εναλλακτικά, ανάβουμε μία συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων. Η αρωματοθεραπεία θα απομακρύνει την ένταση και θα ανανεώσει τον αέρα στον χώρο μας.