Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται ένα spa αναζητούν διέξοδο από το στρες της καθημερινότητας. Αλλωστε όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί το υδάτινο στοιχείο προσφέρει χαλάρωση και ευεξία τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Αν λοιπόν, εμείς δε σκοπεύουμε να επισκεφθούμε άμεσα έναν τέτοιο χώρο, μετατρέπουμε το σπίτι μας σε ένα μίνι spa με αυτές τις 3 απολαυστικές θεραπείες που ξεκουράζουν και ταυτόχρονα προσφέρουν ανανέωση και λάμψη στο δέρμα.

Στην αγορά υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων που βασίζονται σε εκχυλίσματα από φύκια, λάσπη, αιθέρια έλαια και άλλα πολύτιμα συστατικά με μοναδικά αρώματα που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε οικονομικά και όποτε θέλουμε ιεροτελεστίες αναζωογόνησης της ψυχής και του σώματος.

Ιδανικά πριν ξεκινήσουμε, βάζουμε απαλή μουσική και ανάβουμε ένα αρωματικό κερί.

Οι 3 απολαυστικές θεραπείες spa με μοναδικά οφέλη σε σώμα και πνεύμα

-Xαλαρωτικό μπάνιο με φύκια

Γεμίζουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό και μερικές κουταλιές της σούπας θαλάσσια άλατα και φύκια. Επιπλέον προσθέτουμε και 5-10 σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο. Aνακατεύουμε ελαφρά για να διαλυθούν, και μπαίνουμε μέσα. Χαλαρώνουμε για 20-25’. Αν στο μεταξύ το νερό κρυώσει, ανανεώνουμε με ζεστό (προσοχή, όχι καυτό, γιατί θα αφυδατώσει το δέρμα).

-Αποτοξίνωση με body wraps

Είναι μία μέθοδος σύμφωνα με την οποία ο ειδικός απλώνει στο σώμα ένα μείγμα και στη συνέχεια μας τυλίγει με μια μεμβράνη (εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κοινή, κουζινική μεμβράνη και μία μάσκα από λάσπη), προκειμένου να αυξηθεί η θερμοκρασία, να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και να διεισδύσουν τα πολύτιμα συστατικά της. Περιμένουμε 40-50’ και στη συνέχεια ξετυλίγουμε και ξεπλένουμε. Το αποτέλεσμα των body wraps ποικίλλει ανάλογα με το μείγμα που θα εφαρμόσουμε. Π.χ. μπορεί να είναι βαθιά αποτοξινωτικό και να βοηθά στη σύσφιξη, ή μπορεί να είναι ενυδατικό.

– Απολέπιση και βαθύς καθαρισμός

Σε στεγνό δέρμα απλώνουμε μία χούφτα scrub σώματος με έλαια και ξεκινάμε να τρίβουμε σε στεγνό δέρμα, όλο το σώμα, με τα δύο μας χέρια, από τις πατούσες προς τα πάνω. Αφού κάνουμε απολέπιση, μπαίνουμε στην μπανιέρα με χλιαρό νερό, χωρίς προηγουμένως να ξεβγάλουμε το προϊόν. Έτσι τα συστατικά του θα εισχωρήσουν επιδερμίδα μας.