Δέρμα που ακτινοβολεί, monochromatic look, απροσδόκητες αποχρώσεις σκιών στα μάτια (σπόιλερ : το πράσινο της ελιάς έχει την τιμητική του) και πολλά άλλα κυριαρχούν στο μακιγιάζ του Χειμώνα 2023. Ας δούμε αναλυτικά πώς θα τα δημιουργήσουμε προκειμένου να ανανεώσουμε το στυλ και την εικόνα μας.

#Shades of green


Οι πράσινες αποχρώσεις σκιών βρίσκονται στο προσκήνιο. Για το συγκεκριμένο λουκ απλώνουμε απαλές ιριδίζουσες σκιές  που χαρίζουν μία αιθέρια λάμψη στο βλέμμα. Απαραίτητο για την εφαρμογή ακριβείας είναι το πινέλο προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό cat eye εφέ.

#Bejewelled


Μη φυλάξετε ακόμα τα στρας ή τα μίνι πετράδια που ήταν πρωταγωνιστές του glam μακιγιάζ την περασμένη σεζόν. Η συγκεκριμένη τάση που είναι εμπνευσμένη από τη σειρά “Euphoria” εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Δε χρειάζεται να είμαστε ακριβείς ούτε χρειάζεται να δημιουργήσουμε κάποια συμμετρία ανάμεσα στα δυο μάτια. Αρκεί να τοποθετήσουμε σποραδικά τα πετράδια κοντά στα βλέφαρα ή τους κροτάφους και έχουμε το σωστό vibe.

#Αισθησιακό βλέμμα


Δημιουργούμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα συνδυάζοντας ψυχρούς τόνους, όπως ασημί μεταλλικές σκιές με  γκρι – ανθρακί αποχρώσεις. Για να τονίσουμε ακόμα περισσότερο το βλέμμα  προσθέτουμε ψεύτικες τούφες βλεφαρίδων στην εξωτερική γωνία των ματιών. Τέλος, κάνουμε τα  χείλη γυαλιστερά για το απόλυτο glam στυλ.

#Glass skin

View this post on Instagram

A post shared by Merry (@merry.laney)


Αν και οι χειμερινοί μήνες συνδέονται περισσότερο με πιο βαριές φόρμουλες foundation, οι λαμπερές αποχρώσεις του δέρματος πρωταγωνιστούν και πάλι. Ετσι αντισταθμίζουμε το θαμπό και ξηρό δέρμα με συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ. Θα χρειαστούμε ένα primer λάμψης, highlighter, ελαφρύ μέικ απ ή ενυδατική με χρώμα, συνθέσεις που θα κάνουν την όψη μας να ακτινοβολεί σαν το γυαλί. Τέλος, ψεκάζουμε το πρόσωπο με ένα ενυδατικό setting spray για το τελικό φινίρισμα.

#Bold flush

View this post on Instagram

A post shared by Nica Phan (@nicaphan)


Το έντονο ρουζ σαν να έχουμε κοκκινίσει από το κρύο είναι top trend. Το εφαρμόζουμε κοντά στα μάγουλα, μέχρι τους κροτάφους αλλά και στην άκρη της μύτης μας.

#Icy lips

View this post on Instagram

A post shared by carsynnlovee (@carsynnlovee)


Η Kylie Jenner, η Dua Lipa, η Hailey Bieber και άλλες influencers μας δείχνουν τον δρόμο. Η μόδα της δεκαετίας του ’90 επιστρέφει και κάνει τα χείλη πιο γυαλιστερά και ζουμερά από ποτέ. Κάνουμε το περίγραμμα των χειλιών με ένα φυσικό καφέ μολύβι και το γεμίζουμε με ένα κραγιόν σε nude απόχρωση και μπόλικες στρώσεις gloss σε παρόμοιο χρώμα.