Γνωρίζετε τι συστατικά περιέχουν τα καλλυντικά σας; Με τόση πληροφόρηση που υπάρχει και τόσες μελέτες, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να ζείτε μέσα στην άγνοια. Γιατί όσο καλύτερα γνωρίζετε τα προϊόντα της περιποίησής σας, τόσο πιο βελτιωμένα αποτελέσματα θα έχετε. Ετσι λοιπόν όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, αναζητήστε αυτά τα 5 φυσικά skincare συστατικά που προσφέρουν όμορφο, καθαρό και υγιές δέρμα και ολοκληρώνουν τη ρουτίνα σας.

#1 Βιταμίνη C

Σίγουρα, είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη συνολική υγεία. Αλλά επίσης κάνει θαύματα για το δέρμα ως βασικός παράγοντας διέγερσης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου. Οι τοπικοί οροί και οι κρέμες με βιταμίνη C βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου και μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των κηλίδων ηλικίας. Επιπλέον συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής όψης, χαρίζοντας φωτεινότητα και λάμψη.

#2 Υαλουρονικό οξύ

Αυξάνει την υγρασία του δέρματος, βελτιώνει την ελαστικότητα και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών. Έχει ενσωματωθεί σε προϊόντα ομορφιάς κατά της γήρανσης και ναι, υπάρχει και σε vegan καλλυντικά. Οι ιδιότητες αυτού του ισχυρού συστατικού που κλειδώνουν την υγρασία βοηθούν το δέρμα να είναι πιο λείο, πιο φρέσκο και πιο ανανεωμένο. Δείτε εδώ τι συμβαίνει όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C.

#3 Βιταμίνη Ε

Ένα από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά που εμπλουτίζει πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και φημίζεται για τις πλούσιες ενυδατικές και μαλακτικές της ιδιότητες. Η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά στην αποκατάσταση και βελτίωση της  ταλαιπωρημένης επιδερμίδας και χρησιμοποιείται συνήθως για να μειώσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

#4 Τea tree oil

Εμπλουτίζει σαπούνια, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και κρέμες ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του. Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αντιμυκητιακά και αντιβακτηριακά οφέλη που ενθαρρύνουν την επούλωση και βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης. Πολλοί επαγγελματίες της ομορφιάς το χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν στη μείωση του κνησμού, της ακμής και της πιτυρίδας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του υπεροξειδίου του βενζοϋλίου και μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες του ξεφλουδίσματος και της ερυθρότητας.

#5 Ενεργός άνθρακας

Αυτό το συστατικό –μαγνήτης των ρύπων χρησιμοποιείται κυρίως για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες ενώ παράλληλα κάνει απαλή απολέπιση. Ιδανικό συστατικό κυρίως για τις μεικτές / λιπαρές επιδερμίδες.