Μία από τις πιο κοινές επιθυμίες που μοιραζόμαστε κάθε χρόνο τις γιορτές είναι να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό και ουσιαστικό χρόνο με τους αγαπημένους μας. Η απότομη όμως, αλλαγή στην ρουτίνα, το άγχος των γιορτών και οι υποχρεώσεις που δεν σταματούν μπορεί και πάλι να μας αποτρέψουν. Φέτος όμως, τις γιορτές μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες εύκολες πρακτικές για να καταφέρετε να συνδεθείτε, ακόμα και ο χρόνος «πιέζει».

Δώστε προτεραιότητα στην σύνδεση με τους αγαπημένους σας

Ακόμα και αν το πρόγραμμά σας παραμένει ασφυκτικά γεμάτο, δοκιμάστε να δείτε τον χρόνο που περνάτε με τους αγαπημένους σας σαν μια δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε, όπως το να πάτε σούπερ μάρκετ ή να ολοκληρώσετε μια συνεδρία yoga. Βρείτε μία ώρα που μπορείτε να τους αφιερώσετε και καταγράψτε την στην ατζέντα σας για να μην το ξεχάσετε ή το αναβάλλετε.

Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να οργανώσετε σωστά τον χρόνο για να τα προλάβετε όλα.

Ακούστε για να συνδεθείτε βαθύτερα

Δεν χρειάζονται ειδικές περιστάσεις για να καταφέρετε να συνδεθείτε βαθύτερα με τους αγαπημένους σας, αρκεί να τους ακούτε πραγματικά. Γίνετε ενεργοί ακροατές, ακούστε δηλαδή τον συνομιλητή σας και επαναλάβετε ή παραφράστε όσα σας λέει για να του δείξετε ότι πράγματι τον ακούτε και ότι εστιάζετε στην συζήτησή σας.

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά η ενεργητική ακρόαση έχει πολλά οφέλη αφού παρέχετε στον συνομιλητή σας υποστήριξη και χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Γίνετε και πάλι παιδιά

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γίνει και πάλι παιδί και φανταστείτε και τους αγαπημένους σας σαν παιδιά.

Παραμείνετε ανοιχτοί και καλωσορίστε την χαρά και την ευχαρίστηση που έρχεται από τα μικρά πράγματα, καθώς σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι εκεί «κρύβονται» τα μεγάλα. Ρωτήστε τους μεγαλύτερους συγγενείς σας πώς ήταν η παιδική τους ηλικία, ποια η σχέση τους με τους γονείς τους, τι μπορεί να άλλαζαν.

Ανταλλάξτε ιστορίες, βιώματα και εμπειρίες και προσπαθήστε να ακούτε χωρίς να κρίνετε αλλά με στόχο την βαθύτερη κατανόηση του ατόμου που έχετε μπροστά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να συνδεθείτε σε βάθος και να δείτε την μεταξύ σας σχέση με άλλα μάτια.