Κάποιος που ξεκινά μια παράνομη σχέση, πιθανότατα το κάνει γιατί ο «παράνομος» σύντροφος γεμίζει τα κενά που ο «νόμιμος» δεν μπορεί να καλύψει. Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε αναπτύξει με το τρίτο πρόσωπο κάτι αληθινό, ένα δυνατό συναισθηματικό δεσμό. Άλλωστε το πρόσωπο αυτό παίζει «διπλό ρόλο» στη ζωή μας. Είναι και εραστής μας μα και σύντροφος μας.

Μπορεί λοιπόν μια παράλληλη σχέση να οδηγήσει σε μακροχρόνιο έρωτα; Μπορεί, εφόσον και τα δύο πρόσωπα είναι ερωτευμένα  και  έτοιμα να κάνουν «βήματα» για το καλό της σχέσης. Βέβαια δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε εάν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι ή όχι.

Τα σημάδια που μαρτυρούν πως ο παράνομος δεσμός σας είναι ένας μεγάλος έρωτας

Τον σκέφτεστε συνέχεια

Ένα από τα σημάδια ότι η παράνομη σχέση σας είναι σοβαρή είναι όταν είναι πάντα στο μυαλό σας. Νιώθετε την έλξη κάθε λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι κάτι πιο «σοβαρό» και βαθύ έχει αρχίσει να δημιουργείται και η σχέση δεν θα παραμείνει παράνομη για πολύ!

Όταν ερωτεύεσαι είναι δύσκολο να βγάλεις τον άνθρωπο σου απ’ το μυαλό σου, όσο κι αν προσπαθήσεις. Το συναίσθημα αυτό συνοδεύεται συχνά από ενοχές και στεναχώρια. Γιατί μπορεί η καρδιά σας να χτυπά δυνατά μα παράλληλα αναρωτιέστε: «Είναι σωστό να νιώθω έτσι»;

Συγκρίνετε τον εραστή με τον σύντροφό σας

Αν η παράλληλη σχέση σας μετατρέπεται σε έρωτα, θα παρατηρήσετε ότι μονίμως συγκρίνετε τον σύντροφό με τον εραστή σας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι  βρίσκουν τόσα ελαττώματα στους  συντρόφους τους. Επειδή πέφτουν στην παγίδα της σύγκρισης.

Όσο πιο κοντά ερχόμαστε με το τρίτο πρόσωπο, τόσο πιο «εκνευριστικός» μας φαίνεται ο σύντροφός μας. Επιλέγοντας κάποιον άλλον άλλωστε, αυτόματα απορρίπτουμε τον ήδη υπάρχοντα.

Θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί

Όταν αρχίσετε να νιώθετε αυτό που λέμε αγάπη, θα ανακαλύψετε ότι προτιμάτε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί με τον παράνομο δεσμό σας παρά με οποιοδήποτε άλλο άτομο. Αρχικά, ο ενθουσιασμός και το άγνωστο σας οδηγεί στο να περνάτε ώρες σε μια «ξένη» αγκαλιά. Στην πορεία αυτό αλλάζει. Δεν είναι απλά ένας στιγμιαίος ενθουσιασμός ή το «μυστήριο» του αγνώστου. Αντίθετα σκέφτεστε να κάνετε κι άλλα, ενδεχομένως πιο «ποιοτικά» πράγματα μαζί με τον άλλο άνθρωπο, λαχταρώντας φυσικά να είστε όσο πιο πολύ γίνεται, μαζί

Αρχίζετε να φροντίζετε περισσότερο την εξωτερική σας εμφάνιση

Αφού παρατηρήσετε τα σημάδια πως ο έρωτας είναι αμοιβαίος, θα αρχίσετε να καταβάλλετε περισσότερη «προσπάθεια» για την εμφάνισή σας. Η «εμμονή» του να είμαι όμορφος- όμορφη γίνεται προτεραιότητα. Έτσι φροντίζουμε πολύ περισσότερο τον εαυτό μας και θέλουμε πάντα να  εμφανιζόμαστε ωραίοι και λαμπεροί.

Έχετε απομακρυνθεί από τον σύντροφό σας

Εάν είστε ερωτευμένοι με την παράλληλη σχέση σας, θα παρατηρήσετε ένα συναισθηματικό κενό στην παρούσα σχέση σας. Θα αδιαφορείτε για την επίλυση των προβλημάτων με τον σύντροφό σας.  Αντίθετα, θα είστε προσηλωμένοι στο καινούριο πρόσωπο.

Νιώθετε πως ο εραστής σας, σας καταλαβαίνει περισσότερο

Η σχέση σας μετατρέπεται σε έρωτα αφού παρατηρήσετε ότι το άλλο άτομο φαίνεται να σας καταλαβαίνει περισσότερο από τον σύντροφό σας.

Συχνά αυτό προκαλεί επιπλέον συγκρούσεις με τον σύντροφο μας. Πιστεύουμε πως το τρίτο άτομο ξέρει τα πάντα για εμάς πριν καν μιλήσουμε. Αυτό μας ελκύει ακόμη πιο πολύ στον παράνομο δεσμό μας και αισθανόμαστε ότι έχουμε περισσότερα κοινά με εκείνον παρά με τον σύντροφό μας.

Επικοινωνείτε συνέχεια

Όταν δημιουργούμε έναν παράλληλο δεσμό, συνήθως προσπαθούμε να μετριάσουμε την επικοινωνία μας με το τρίτο πρόσωπο για να μην «μας πιάσουν».

Ωστόσο, ένα από τα σημάδια ότι μια σχέση μετατρέπεται σε έρωτα είναι όταν επικοινωνείτε πολύ συχνά με τον εραστή σας. Συνήθως σας λείπει και θέλετε να μάθετε τι κάνει. Αυτό το σημάδι δείχνει πως είστε ήδη συναισθηματικά δεμένοι  και δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτήν-αυτόν.

Συγκεντρώνεστε με δυσκολία

Εάν είστε ερωτευμένοι με κάποιον, μπορεί να δυσκολεύεστε  να συγκεντρωθείτε και η «παραγωγικότητά» σας να μειωθεί. Είναι δύσκολο να είστε παραγωγικοί σε άλλους τομείς της ζωής σας, επειδή η σχέση σας σας μονοπωλεί όλο το ενδιαφέρον. Επομένως, αν το μόνο που σκέφτεστε συνέχεια είναι «πότε θα τον ξαναδώ», τότε σίγουρα «την δαγκώσατε τη λαμαρίνα».

Αρχίζετε να ονειρεύεστε το μέλλον μαζί του

Τη στιγμή που θα αρχίσετε να σχεδιάζετε το μέλλον σας με το άτομο με το οποίο απατάτε τον σύντροφό σας, είστε ερωτευμένοι. Έχετε βγάλει από το κάδρο τον σύντροφό σας και δεν βλέπετε πλέον τον εαυτό σας μαζί του στο μέλλον. Έχετε δημιουργήσει ένα εναλλακτικό μέλλον στο μυαλό σας και η καινούρια σας σχέση μετατρέπεται σταδιακά σε αγάπη.

Νιώθετε πιο ευτυχισμένοι με την παράλληλη σχέση σας

Κάθε φορά που βρίσκεστε γύρω από το άτομο με το οποίο απατάτε τον σύντροφο σας, αισθάνεστε πολύ ευτυχισμένοι. Αυτό είναι ένα σοβαρό σημάδι ότι η παράνομη σχέση σας μετατρέπεται σε έρωτα.

Ανυπομονούμε να απομακρυνθούμε από τον παρόντα σύντροφο αφού δεν νιώθουμε κανέναν ενθουσιασμό. Ακόμη και το αίσθημα της ενοχής μας δεν είναι ικανό να «νικήσει» την ευτυχία μας.

Η οικειότητά με τον σύντροφό σας μειώνεται

Εάν έχετε παράλληλη σχέση και ερωτεύεστε, θα παρατηρήσετε ότι δεν είστε πλέον οικείοι με τον σύντροφό σας. Όταν ο σύντροφός σας προσπαθήσει να σας προσεγγίσει και να κάνει όμορφες χειρονομίες για εσάς, θα είστε απρόθυμοι να ανταποδώσετε. Ορισμένες φορές μπορεί να ανταποκριθείτε για να μην κινήσετε υποψίες, αλλά σπάνια θα κάνετε εσείς την «πρώτη κίνηση».

Τον παρακολουθείτε στα social media

Αν παρακολουθείτε συνεχώς τις δραστηριότητές του εραστή σας στο διαδίκτυο, τότε υπάρχει ήδη μια συναισθηματική σύνδεση. Αν αλληλεπιδράτε ή  συμμετέχετε στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την «έχετε πατήσει κανονικά»! Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει πια εάν ο σύντροφός σας το παρατηρήσει αφού η ανάγκη επικοινωνίας είναι πιο δυνατή και ο έρωτας σας «πήρε τα μυαλά».

Τον ονειρεύεστε

Όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, τον ονειρευόμαστε τακτικά. Επίσης, φαντάζόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί. Τα όνειρα και οι φαντασιώσεις δηλώνουν μια βαθιά συναισθηματική σχέση και το «Σ’ αγαπώ» δεν αργεί να ειπωθεί..

Μοιράζεστε τα προσωπικά σας

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να είναι «ευάλωτοι» μπροστά στους γύρω τους, εκτός κι αν αυτοί οι «γύρω» είναι ξεχωριστοί στη ζωή τους. Όταν παρατηρήσετε ότι αρχίζετε να αποκαλύπτετε προσωπικά στοιχεία στο άτομο με το οποίο έχετε σχέση, είστε ερωτευμένοι. Κατ’ επέκταση η οικειότητα και οι συνομιλίες με τον «νόμιμο» δεσμό μας μειώνονται και η φθορά είναι πλέον μεγάλη.

*Μην ξεχνάτε πως:

Σε κάθε περίπτωση, αν και «γλυκό το πιοτό της αμαρτίας», πρέπει να πάρετε μια απόφαση. Πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό σας.

Μην χρονοτριβείτε αν θεωρείται πως η καρδιά σας είναι «αλλού». Με σεβασμό και αγάπη, βάλτε τα «πράγματα στη θέση τους» τόσο για την δική σας ευτυχία, όσο και για των γύρω σας.