Γιατί όλοι οι μεγάλοι οίκοι αρωμάτων κυκλοφορούν νέα αρώματα ανά σεζόν; Σύμφωνα με τους ειδικούς αρωμάτων, η κάθε εποχή έχει τη δική της «μυρωδιά» κι εσείς αντιστοίχως θα πρέπει να έχετε το ξεχωριστό σας άρωμα που αναλόγως θα ευωδιάζει χειμώνα, φθινόπωρο, άνοιξη ή καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Αρωμα: Tο «μυστικό» της καλής μας διάθεσης

Τρεις λόγοι για να αλλάζετε άρωμα ανά εποχή

#1 Το αγαπημένο σας άρωμα μυρίζει διαφορετικά κάθε εποχή

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο είδος, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του σώματός μας μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πώς μυρίζει το άρωμά μας.

Ο ζεστός καιρός για παράδειγμα, εντείνει τις νότες των αρωμάτων αλλά τις κάνει να εξατμίζονται πιο γρήγορα.

Το χειμώνα, ο ρυθμός εξάτμισης επιβραδύνεται, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα αρώματα δεν είναι έντονα ή «χάνονται».

#2 Το άρωμα λειτουργεί ως ενισχυτικό της διάθεσης

Μαζί με την έναρξη των ψυχρότερων και πιο μουντών ημερών, για πολλούς μπορεί να ξεκινήσει και ένα αίσθημα πεσμένης διάθεσης. Ο γκρίζος καιρός είναι για την πλειοψηφία των ανθρώπων ανεπιθύμητος. Αντίθετα, οι περισσότεροι χαίρονται τη δροσιά και τον ήλιο.

Το άρωμα έχει τη δύναμη να τονώσει τη διάθεσή μας ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Με την έναρξη του χειμώνα και τη ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, αρχίζουμε να λαχταρούμε διαφορετικά αρώματα. Τα πιο βαριά, μοσχοβολιστά και ξυλώδη αρώματα φαίνεται να είναι πιο κατάλληλα για τη ψυχολογία μας αυτούς τους κρύους μήνες.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι πάλι, μπορείτε να γίνετε «ένα» με τη χαρά της φύσης με κάτι πιο ανάλαφρο όπως ένα υδάτινο άρωμα που έχει ως βάση το νερό.

Θυμηθείτε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή. Το άρωμά σας θα πρέπει να κάνει πρωτίστως εσάς να νιώθετε καλά. Γι’ αυτό επιλέξτε εκείνο που πραγματικά δίνει «ώθηση» στη διάθεσή σας.

#3 Οι πειραματισμοί μας ανανεώνουν

Οι τέλειες στιγμές για να γίνετε πιο τολμηροί και να «αγκαλιάσετε» νέες μυρωδιές ταυτίζονται με την έναρξη και τη λήξη των εποχών.

Το φθινόπωρο είναι για παράδειγμα μια «πλούσια» εποχή για τις αισθήσεις με αλλαγές στη φύση και μια όμορφη προσμονή για το χειμώνα. Είναι δε η κατάλληλη εποχή για επίστρωση χρωμάτων, για να φοράτε δηλαδή πολλά αρώματα μαζί, εάν δεν έχετε βρει εκείνο το ένα που σας ικανοποιεί. Και μη φοβάστε πως θα καταλήξετε με πάρα πολύ άρωμα. Στην πραγματικότητα, η επίστρωση αρωμάτων είναι κάτι που ενθαρρύνουν οι περισσότεροι αρωματοποιοί.