Η γυμναστική σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή μπορεί να «κάνει θαύματα» για την σιλουέτα μας, καθώς όχι μόνο χάνουμε περιττά κιλά αλλά χτίζουμε και μυϊκή μάζα, που τονώνει τον μεταβολισμό και μας επιτρέπει να τρώμε περισσότερο.

Εάν κάνετε γυμναστική για κάμποσο διάστημα είναι πιθανό να νιώθετε ότι πλέον δεν βλέπετε μεγάλα αποτελέσματα. Ενώ χρειάζεται υπομονή και επιμονή, μερικές φορές χρειάζεται να κάνετε μερικές απλές αλλαγές για να μετατρέψετε μια «βαρετή» προπόνηση σε πιο αποτελεσματική.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Τα καλύτερα μηχανήματα για αρχάριους

Δύο εξειδικευμένες επαγγελματίες personal trainers μοιράζονται τις μικρές τροποποιήσεις που έχουν βρει ότι μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά σε αυτό που βλέπετε στο καθρέφτη.

1. Γυμναστική με περισσότερα βάρη

Πολλοί από εμάς (ειδικά οι αρχάριοι) συχνά φοβούνται να σηκώσουν μεγαλύτερα βάρη. Αν και είναι σωστό και αποτελεσματικό να ξεκινάτε από ήπιες αντιστάσεις, εάν γυμνάζεστε με βάρη που είναι πολύ ελαφριά, μπορεί να μην ενεργοποιούν αρκετά τους μυς σας.

«Όταν πλησιάζετε προς το τέλος ενός σετ, θα πρέπει να δυσκολεύεστε όλο και περισσότερο με κάθε επανάληψη» αναφέρει η γυμνάστρια Zoe Shipton.

«Αν η άσκηση δεν γίνεται άβολη μετά από ένα σημείο, τότε δεν σηκώνετε αρκετά βάρη. Αυτή η δυσφορία είναι χαρακτηριστική».

2. Εστιάστε στο πώς νιώθετε τις ασκήσεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σώματά μας είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Ωστόσο, είναι τόσο δελεαστικό να προσπαθήσετε να ταιριάξετε τις κινήσεις σας ακριβώς με αυτές του εκπαιδευτή, επειδή μπορεί να έχει πολύ καλή τεχνική.

«Αντί να προσπαθείτε να έχετε την ίδια εικόνα με κάποιον άλλο, εστιάστε καλύτερα στην σωστή τεχνική και στο πώς αισθάνεστε την άσκηση στο σώμα σας» λέει η Amy Jordan, γυμνάστρια Pilates.

Αντί να κοιτάζεστε στον καθρέφτη, σκεφτείτε ποιους μυς νιώθετε ότι ενεργοποιείτε κατά την διάρκεια μιας άσκησης. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει να τους ενεργοποιήσετε πολύ καλύτερα και ως εκ τούτου θα «καίνε» περισσότερο.

3. Χρονομετρήστε το διάλειμμα

Εάν κάνετε μόνοι σας γυμναστική, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρονομετράτε τις περιόδους που κάνετε διάλειμμα για να μην «πετάξετε» όλη σας την σκληρή σας προσπάθεια, απλώς επειδή ξεχαστήκατε.

Κρατήστε τον εαυτό σας υπόλογο και μην αφήσετε τα διαλείμματά σας να διαρκέσουν περισσότερο από όσο πρέπει να είναι. Ο χρόνος ξεκούρασης είναι εξίσου σημαντικός με τις ασκήσεις που εκτελείτε.