Μπορεί η δίψα μας να μειώνεται το χειμώνα, αλλά η χειμερινή αφυδάτωση αποτελεί ένα πρόβλημα με ποικίλες δυσάρεστες επιπτώσεις για τη συνολική μας υγεία. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μην ξεχνάμε να ενυδατωνόμαστε ακόμη κι όταν ο καιρός δεν μας προδιαθέτει.

Πώς θα τα καταφέρουμε;

 5 έξυπνες στρατηγικές χειμερινής ενυδάτωσης

Διαβάστε επίσης: Χειμώνας: Τips αυτοφροντίδας για τις κρύες μέρες

Για να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει ζεστό, να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα το χειμώνα, φροντίστε να:

#1 Έχετε πάντα κοντά σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκαλάκι νερό

Εάν δεν έχετε νερό μπροστά σας, μπορεί να ξεχνάτε να πιείτε.

Αυξήστε την πρόσληψη νερού έχοντας πάντα ένα μπουκάλι στο γραφείο σας. Αυτό θα σας διευκολύνει στο να θυμάστε να παραμένετε ενυδατωμένοι. Θα μπορούσατε επίσης να ορίσετε υπενθυμίσεις στο κινητό σας ώστε να το γεμίζετε τακτικά. Συνιστάται να μην αφήνετε το νερό σας μακριά από το οπτικό σας πεδίο για να σας είναι πιο εύκολο να πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

#2 Προσθέστε γεύση στο νερό σας

Δοκιμάστε να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι, αγγούρι ή βότανα για να κάνετε το νερό μια πιο δροσιστική και γευστική επιλογή. Με τα σωστά συστατικά, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας νόστιμα αφεψήματα που τονώνουν τη γεύση. Επιλογές όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες, ακόμη και ο βασιλικός και η μέντα μπορούν να προσθέσουν μια ωραία γεύση στο για κάποιους ίσως βαρετό γευστικά νερό.

#3 Τρώτε φρούτα και λαχανικά

Εκτός από τις φυτικές ίνες και πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε τους στόχους της ενυδάτωσης σας.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά γεμάτα υγρά όπως πορτοκάλι, μανταρίνια, αγγούρια, σέλινο, ανανά, κολοκυθάκια, μπρόκολο και κουνουπίδι.

#4 Πίνετε ζεστά ροφήματα

Αντί να πιέζετε τον εαυτό σας να πιεί πολλά ποτήρια νερό όταν έξω κάνει παγωνιά, δοκιμάστε να καταναλώσετε περισσότερα ζεστά ροφήματα. Πίνοντας ζεστό νερό με λεμόνι, αφεψήματα από βότανα, όπως τσάι από ιβίσκο, τσάι από τριαντάφυλλο, τσάι μέντας και χαμομήλι, όχι μόνο θα νιώθετε ζεστοί αλλά θα είστε και επαρκώς ενυδατωμένοι. Ακόμη και οι σούπες «μετρούν» καθώς  μπορούν να συμβάλουν στην ημερήσια πρόσληψη υγρών.

#5 Αποφύγετε ροφήματα που αφυδατώνουν

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών το χειμώνα. Επίσης, την κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά και ο καφέ ή το τσάι με καφεΐνη. Τα ροφήματα αυτά δεν συνίστανται κατά τους κρύους μήνες (και όχι μόνο) σε μεγάλες ποσότητες, καθώς τείνουν να προάγουν την αφυδάτωση του οργανισμού μας.