Τι είναι το self-care Sunday τέλος πάντων; Είναι η θαυμάσια ιδέα του να αφιερώνετε μια μέρα της εβδομάδας στον εαυτό σας. Για να αποκαταστήσετε την ενέργεια που έχετε χάσει και να επιστέψετε δυναμικά.

Συνήθως, αυτή η μέρα είναι η Κυριακή, επειδή συχνά είναι η μέρα της εβδομάδας που έχουμε περισσότερο χρόνο. Όμως, θα μπορούσε να είναι το Σάββατο ή η Τετάρτη για σας, που θα φροντίζετε τον εαυτό σας.

Η μέρα δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνετε στον εαυτό σας το δώρο της αυτοφροντίδας κάθε εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Μετά τη δουλειά: Πώς να κάνετε τη ρουτίνα σας όσο πιο χαλαρωτική γίνεται

Ποιες ασχολίες σας δίνουν τη μεγαλύτερη χαρά και ενέργεια; Παρακάτω θα βρείτε μερικές εξαιρετικές ιδέες για να ξεκινήσετε την αυτοφροντίδα το πρωί της Κυριακής.

10 self-care Sunday ιδέες για να δοκιμάσετε από το πρωί

1. Μην βιάζεστε να ξυπνήσετε το πρωί

Μην αναβάλλετε το ξυπνητήρι σας πολλές φορές. Ίσως, παραλείψτε το ξυπνητήρι εξαρχής. Η Κυριακή είναι μια μέρα ξεκούρασης. Αντιμετωπίστε το πρωινό σας με την ίδια πρόθεση. Μην ξυπνάτε και μην βιάζεστε να κάνετε τις δουλειές της ημέρας.

2. Μείνετε στο κρεβάτι λίγο παραπάνω

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάτε και να μην χρειάζεται να πάτε πουθενά ή να κάνετε τίποτα. Μπορείτε ακόμη και να φάτε πρωινό στο κρεβάτι, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσετε μια ταινία.

3. Κάντε πρωινό στον εαυτό σας

Οι Κυριακές είναι μια πολύ καλή στιγμή για να φτιάξετε πρωινό και να το απολαύσετε πραγματικά. Για μια υγιεινή ιδέα πρωινού, δοκιμάστε ένα φρέσκο smoothie με τα αγαπημένα σας φρούτα.

4. Περάστε λίγο χρόνο έξω στη φύση

Η φύση είναι γνωστή για τις επιδράσεις της στη διάθεση και την ενέργειά μας. Αν σας το επιτρέπει ο καιρός, κάντε μια βόλτα στη φύση, καθίστε για λίγο έξω ή διαβάστε δίπλα στο αγαπημένο σας φυτό.

Η Dr. Danielle Kelvas, ειδικός σε θέματα υγείας, λέει: «Χρειαζόμαστε επαρκή έκθεση στο ηλιακό φως για να αξιοποιήσουμε τη βιταμίνη D στο σώμα μας. Να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο έξω.

Ανοίξτε τα παράθυρα. Βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε ξυπόλυτοι όποτε είναι δυνατόν. Αυτό μειώνει το φορτίο που συσσωρεύεται στο σώμα μας και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει τη φλεγμονή».

5. Πάρτε στον εαυτό σας λουλούδια

Και η Miley Cyrus το συστίνει ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να τα αγοράσετε ή να μαζέψετε μερικά στη βόλτα σας έξω στη φύση. Κάντε ένα δώρο στο εαυτό σας. Το αξίζετε. Μπορείτε ακόμη και να φυτέψτε κάτι. Η ενασχόληση με το χώμα και τα φυτά είναι πολύ καταπραϋντική και θα φωτίσει το χώρο σας και θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα.

6. Κάντε ένα διάλειμμα από το τηλέφωνο

Αποσυνδέστε το τηλέφωνό για μια ώρα ή για όλη την ημέρα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο λιγότερο αγχωμένοι θα νιώθετε μετά το διάλειμμα από το τηλέφωνο.

7. Ανάψτε κεριά

Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό σκηνικό για την Κυριακή της αυτοφροντίδας σας ανάβοντας κεριά. Χρησιμοποιήστε ευχάριστα αρωματικά κεριά που αγαπάτε και ταιριάζουν με την εποχή.

8. Ακούστε μουσική ή το αγαπημένο σας podcast

Ανοίξτε τη λίστα αναπαραγωγής των αγαπημένων σας κομματιών και απολαύστε τη δική σας εξατομικευμένη συναυλία. Τραγουδήστε, χορέψτε και απολαύστε τη μουσική. Αν σας αρέσουν τα podcasts, χαλαρώστε ακούγοντας το αγαπημένο σας.

9. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Μεταφέρετε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει με τα λουλούδια, τα κεριά και τη μουσική, απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό μπάνιο με ανακουφιστικούς ήχους και αρώματα που θα σας ανανεώσουν.

10. Μην κάνετε τίποτα

Μερικές φορές, όταν η ζωή είναι γεμάτη από προγράμματα, λίστες με εργασίες και ειδοποιήσεις, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από όλα αυτά και απλά να μην κάνετε τίποτα. Αντισταθείτε στην παρόρμηση να κάνετε λίστες ή σχέδια.