Όταν το πρόγραμμά σας γίνεται ολοένα και πιο «φορτωμένο» και η λίστα με τις υποχρεώσεις σας όλο και μεγαλύτερη, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε λίγο χρόνο για να τον αφιερώσετε στην φροντίδα του εαυτού σας. Δυστυχώς, για πολλούς, η γυμναστική, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να «θυσιάσουν».

Τα καλά νέα όμως, είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παραμείνετε δραστήριοι ακόμα και τις πιο πολυάσχολες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Υγεία: Οι 5 (απλές) ασκήσεις που χρειάζεστε για να την «θωρακίσετε»

Το να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο ή χρονοβόρο, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές έξυπνες συμβουλές για να διατηρείτε τα επίπεδα της φυσικής σας δραστηριότητας υψηλά, ακόμα και όταν είστε πραγματικά απασχολημένοι.

 Γυμναστική σε 15′

Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε μια ώρα από την ημέρα σας για να κινηθείτε. Ακόμη και μόλις 15 λεπτά την ημέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους δραστηριότητάς σας.

Έρευνες αναφέρουν μάλιστα, ότι ακόμα κι αν ασκείστε τακτικά, το να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, κινώντας το σώμα σας μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε την χαρακτηριστική απογευματινή κόπωση που «χτυπάει» στην μέση της ημέρας. Δοκιμάστε να ξυπνήσετε 15 λεπτά νωρίτερα και να πάτε για ένα σύντομο τρέξιμο ή βόλτα με τον σκύλο σας πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας ή κάντε το το μεσημέρι όταν έχετε ένα διάλειμμα.

Και μην υποτιμάτε μερικά λεπτά ασκήσεων με σωματικό βάρος στο σπίτι σας, όπως κοιλιακούς, push-ups ή σανίδες, οι οποίες μπορούν να γίνουν οπουδήποτε μέσα σε λίγα λεπτά.

Βάλτε την στο πρόγραμμα

Όταν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο από δεσμεύσεις είναι πολύ εύκολο να πείτε «όχι» σε οτιδήποτε άλλο. Πριν το κάνετε όμως, δείτε την ατζέντα σας και εντοπίστε τα «κενά χρόνου».

Ανεξάρτητα από το πόσα λεπτά είναι, προγραμματίστε εκ των προτέρων τι προπόνηση θα κάνετε, για πόσο και πότε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντιμετωπίστε τις περιόδους άσκησης σαν μια συνάντηση ή ένα ραντεβού, ορίζοντας μια συγκεκριμένη ώρα, χωρίς να την αλλάζετε.

Επιπλέον, έχοντας αποφασίσει από πριν πότε θα κάνετε γυμναστική, η προπόνησή σας θα σας φανεί ένα ευχάριστο διάλειμμα και όχι αγγαρεία, ειδικά όταν αισθάνεστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι.

Όταν μπορείτε κάντε multitasking

Το multitasking μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο όταν θέλουμε να προλάβουμε πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Για αυτό, δοκιμάστε να το ενσωματώσετε όπου μπορείτε. Προγραμματίστε για παράδειγμα, μία τηλεφωνική κλήση και περπατήστε όσο μιλάτε.

Κάντε δέκα squats ή push-ups αφού στείλετε ένα email εάν εργάζεστε από το σπίτι.

Σταθείτε στο γραφείο σας ή ακόμα και ορίστε μια υπενθύμιση να στέκεται όρθιοι για μερικά λεπτά κάθε λίγες ώρες. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ εκείνη την στιγμή, αλλά κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας (ή ενός έτους), αθροίζεται.