Το σώμα μας είναι πιο ευτυχισμένο όταν εφοδιάζεται με τροφή, ενυδατώνεται και κάνει τακτική κίνηση που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Όσον αφορά την κίνηση, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πρωταρχικές ασκήσεις τις οποίες είμαστε προγραμματισμένοι να κατανοούμε λόγω των τακτικών κινήσεων που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας που ζούσαν σε σπηλιές για να επιβιώσουν.

Σκεφτείτε τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε πολύ πριν εφευρεθούν τα βάρη ή σχεδιαστούν τα kettlebells…

Διαβάστε επίσης: Fitness: 3+1 λάθη που σας απομακρύνουν από τους στόχους σας

Ως μωρά, ξεκινάμε από το να ξαπλώνουμε ανάσκελα και να κυλιόμαστε στο να μπουσουλάμε και να στεκόμαστε όρθιοι. Κανείς δεν μας διδάσκει πώς να το κάνουμε αυτό στην πραγματικότητα.

Μαθαίνουμε πώς να το κάνουμε επειδή έπρεπε να μάθουμε πώς να περπατάμε, να φροντίζουμε και να ταΐζουμε τους εαυτούς μας. Είναι ένα είδος κίνησης που τροφοδοτείται από την ανάγκη. Αλλά ποια είναι τα οφέλη του να το εντάξετε στη δική σας fitness ρουτίνα;

Η προπόνησή σας πιθανότατα περιλαμβάνει ήδη αυτές τις κινήσεις

Σύμφωνα με τη γυμνάστρια Chelsea Cox, οι βασικές αρχέγονες κινήσεις είναι το κάθισμα, το άλμα, το σπρώξιμο, το τράβηγμα, οι περιστροφές και το περπάτημα.

Με άλλα λόγια, είναι πράγματα που κάνουμε κάθε μέρα. Περιλαμβάνονται σεασκήσεις με τις οποίες είστε εξοικειωμένοι όπως push-ups, pull-ups ή τρέξιμο.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η γυμναστική είναι κάτι το τρομακτικό, επειδή πρέπει να κάνουν πράγματα που δεν τους είναι οικεία.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και όταν κάνετε ένα κάθισμα για να σηκώσετε κάτι από το έδαφος ή πάτε να καθίσετε στο αυτοκίνητο κάνετε αυτές τις αρχέγονες κινήσεις.

Εντάξτε αυτές τις κινήσεις στη fitness ρουτίνα σας για να βοηθήσουν τη δύναμη, την ευλυγισία και την κινητικότητά σας

Η πρωταρχική κίνηση είναι ανθρώπινη κίνηση που χρειαζόμαστε. Όσο περισσότερο τις κάνουμε τόσο καλύτεροι γινόμαστε σε αυτές. Το να κάνετε αυτές τις κινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο δυνατοί.

Θα σας βοηθήσει επίσης να συνειδητοποιήσετε πόσο συχνά απασχολείτε τους μυς σας εκτός προπόνησης, όπως όταν σηκώνετε μια βαριά σακούλα με ψώνια ή κρατάτε το λουράκι του σκύλου σας κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

Η Cox τόνισε ότι θα πρέπει να κάνετε μια δυναμική προθέρμανση πριν από την άσκηση. Είτε αυτό είναι να περπατάτε και να βάζετε τα γόνατά σας προς το στήθος σας είτε να κάνετε μερικά πλάγια άλματα.

Δίνετε στο σώμα σας ένα διάλειμμα από την αφύσικη θέση στην οποία βρίσκονται πολλοί άνθρωποι καθημερινά. Αυτή είναι το να κάθεστε σε μια καρέκλα, ενώ κοιτάτε την οθόνη του υπολογιστή.

Με την εξάσκηση αυτών των κινήσεων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του σώματός σας, ενώ παράλληλα γίνεστε πιο δυνατοί.