Αρχίσατε να παρατηρείτε μερικές ακανόνιστες γκρίζες τρίχες να ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί στα μαλλιά σας; Μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα σας για λίγο ακόμα, αλλά το να τις βγάλετε απλώς θα λύσει το ζήτημα προσωρινά. Μπορεί όμως να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα;

Τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν όταν οι θύλακες των τριχών παρουσιάζουν μείωση των κυττάρων που παράγουν μελανίνη, τα κύτταρα που δίνουν στα μαλλιά και το δέρμα τη χρωστική τους.

Είναι ένα απολύτως φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, αν και η ακριβής ηλικία που θα παρατηρήσετε αυτές τις πρώτες ασημένιες τρίχες καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Το νέο trend που πρέπει να δοκιμάσετε στο λούσιμο

Και πάλι, μπορεί να μην είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Ποιο είναι λοιπόν το χειρότερο που θα συμβεί αν απλά τραβήξετε την τρίχα;

Απλά θα ξαναβγεί το ίδιο χρώμα

Με το να βγάζετε μια γκρίζα τρίχα με το τσιμπιδάκι θα την ξεφορτωθείτε μόνο προσωρινά. Αλλά ακριβώς όπως οι τρίχες που πέφτουν με φυσικό τρόπο, θα ξαναβγεί. Και όταν αυτό συμβεί, θα έχει το ίδιο χρώμα με αυτό που είχε όταν τη βγάλατε.

Μόλις ένας συγκεκριμένος θύλακας τρίχας χάσει τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία, αυτός ο θύλακας τρίχας θα αναγεννήσει μόνο γκρίζες τρίχες. Με άλλα λόγια, είναι ένα εισητήριο χωρίς (φυσικό) τρόπο επιστροφής.

Όσο για την προειδοποίηση ότι αν βγάλετε μια γκρίζα τρίχα θα μεγαλώσουν περισσότερες στη θέση της, είναι απλά ένας μύθος. Το ξερίζωμα μιας γκρίζας τρίχας δεν θα προκαλέσει επιπλέον γκρίζες τρίχες. Όταν η τρίχα ξεριζώνεται, αυτό δεν επηρεάζει τις άλλες γύρω τρίχες, καθώς κάθε θύλακας έχει τη δική του γενετική.

Διακινδυνεύετε μόλυνση ή ουλές

Το να ξεριζώνετε τις γκρίζες τρίχες είναι πολύ κακή ιδεά αν γίνει συνήθεια. Το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα μιας τρίχας μπορεί να βλάψει τον θύλακα, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μόλυνση ή ουλές.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε ακόμη και να τραυματίσει τον θύλακα της τρίχας σε σημείο που να σταματήσει να αναπτύσσεται εντελώς. Και αν τραβάτε επανειλημμένα πολλαπλές γκρίζες τρίχες, μπορεί να καταλήξετε με μια φαλακρή επιφάνεια.