Η ενδυνάμωση με βάρη μπορεί να επηρεάσει την μέση σας. Όταν σηκώνουμε μεγάλα βάρη, πολύ συχνά ρίχνουμε την πίεση ακριβώς σε αυτό το σημείο, αφήνοντάς την να αναλάβει όλο το φορτίο και την πίεση όταν οι μύες μας κουράζονται.

Πώς μπορούμε λοιπόν να την προστατεύσουμε όσο κάνουμε γυμναστική;

Διαβάστε επίσης: Μυς: Τι σημαίνει όταν αρχίζουν να τρέμουν;

Αρχικά, προθερμαίνοντας τον πυρήνα μας και στην συνέχεια εκτελώντας κάθε άσκηση με σωστή τεχνική, αναφέρει η fitness expert Τατιάνα Λάπα. Όταν είστε σίγουροι για την καλή σας φόρμα, μπορείτε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από την άσκηση μειώνοντας το ενδεχόμενο τραυματισμού.

Ποια άσκηση «θωρακίζει» μέση;

Μία άσκηση που προτείνει η ίδια για την ενδυνάμωση της μέσης είναι τα low rows. Για να εκτελέσετε την άσκηση, θα πρέπει να μείνετε σε όρθια στάση γέρνοντας προς τα εμπρός, σπρώχνοντας τους γοφούς σας προς τα πίσω και φέρνοντας τα βάρη πάνω και πίσω λυγίζοντας τους αγκώνες.

Ωστόσο, εάν η φόρμα σας δεν είναι σωστή, αυτή η κλίση μπορεί γρήγορα να καταπονήσει την μέση σας. Το κλειδί είναι να διατηρείτε τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση.

Το βλέμμα σας θα πρέπει να είναι ευθεία προς τα κάτω, χωρίς να σηκώνετε το κεφάλι σας, για να παραμένει η σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση όσο εκτελείτε την άσκηση.

Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε όρθιας ενδυνάμωσης, η ίδια συνιστά να μετατοπίζετε το σώμα σας λίγο πιο μπροστά από ό,τι συνήθως, πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Οι μύες του πυρήνα θα ενεργοποιηθούν και θα αισθανθείτε αμέσως την αλλαγή.

Για να μάθετε περισσότερα για τα low rows, δείτε το βίντεο που ακολουθεί: