Στην καθημερινότητά μας, περνάμε το μεγαλύτερο διάστημα καθισμένοι είτε μπροστά από μία οθόνη είτε κολλημένοι στην κίνηση. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρονικό διάστημα υπέρ μας, δοκιμάζοντας ασκήσεις που τονώνουν τους κοιλιακούς και κάνουν την κοιλιά μας να δείχνει πιο επίπεδη.

Οι ακόλουθες ασκήσεις ενισχύουν την περιοχή του πυρήνα, που περιλαμβάνει εκτός από τους κοιλιακούς, τους μυς από την λεκάνη μέχρι και τους ώμους σας, όπως και τα οστά που προσκολλώνται οι μυς αυτοί, κυρίως την λεκάνη, την σπονδυλική στήλη και τα πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Φούσκωμα: 8 τροφές για επίπεδη κοιλιά

Ενσωματώνοντας τις στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να βελτιώσετε το αίσθημα ευεξίας αλλά και την υγεία σας.

Επίπεδη κοιλιά με:

1. Στροφή κορμού καθιστοί

Η καθιστή συστροφή της σπονδυλικής στήλης είναι μια αποτελεσματική άσκηση για τη βελτίωση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και τη μείωση του πόνου στη μέση, απελευθερώνοντας την ένταση στη μέση και τους γοφούς.

Πώς θα την κάνετε: Καθίστε με την πλάτη σας όρθια και τα πόδια σας να ακουμπούν το πάτωμα.

Τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην εξωτερική πλευρά του αριστερού γονάτου και πιέστε το για να στρίψετε απαλά τον κορμό σας προς τα αριστερά. Κρατήστε το τέντωμα για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Αφήστε το και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

2. Ανύψωση ποδιών από καθιστή θέση

Οι ανασηκώσεις ποδιών σε καθιστή θέση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τον πυρήνα σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία στα πόδια σας.

Πώς θα την κάνετε: Καθίστε με την πλάτη σας όρθια και τα πόδια σας να ακουμπούν το πάτωμα.

Σηκώστε το δεξί σας πόδι προς τα πάνω, ευθεία μπροστά σας τεντωμένο. Κρατήστε τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα πριν χαμηλώσετε το πόδι σας πίσω. Επαναλάβετε με το αριστερό σας πόδι. Στοχεύστε σε 10 έως 15 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Bonus άσκηση

Για να απαλλαγείτε από την ένταση σε ώμους και αυχένα, αυξάνοντας τα επίπεδα ευεξία σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις πιέσεις ωμοπλάτης από καθιστή πάλι θέση.

Πώς θα την κάνετε: Καθίστε με την πλάτη σας όρθια και τα πόδια σας να ακουμπούν το πάτωμα.

Σφίξτε τις ωμοπλάτες σας μεταξύ τους, φανταστείτε ότι κρατάτε ένα μολύβι ανάμεσά τους. Κρατήστε αυτήν την ένταση για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και χαλαρώστε.

Επαναλάβετε για 10 έως 15 επαναλήψεις.