Από όλα τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε ένα push-up, ένα είναι απαραίτητης σημασίας για την σωστή εκτέλεση της άσκησης. Όπως και στην σανίδα, πρέπει να κρατάτε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή καθ ‘όλη τη διάρκεια της κίνησης, με τα χέρια σας να ακουμπούν τα πάτωμα και χωρίς οι γλουτοί σας να εξέχουν.

Στην άσκηση pike push-up, που αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού push-up, όμως αυτό αναιρείται, καθώς θα πρέπει οι γλουτοί σας να εξέχουν για να καταφέρετε να γυμνάσετε τα χέρια σας αποτελεσματικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός push-up και ενός pike push-up;

Το γεγονός ότι οι γλουτοί σας προεξέχουν είναι μόνο η πρώτη διαφορά, μιας και αυτή η αλλαγή στην φόρμα σας προκαλεί πολλές άλλες διαφορές μεταξύ των δύο ασκήσεων ενδυνάμωσης.

Όλες οι παραλλαγές των push-ups είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές κινήσεις σωματικού βάρους που ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες στο σώμα.

Διαβάστε επίσης: Λίπος στα χέρια: Οι καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδοχές είναι ο προσανατολισμός του σώματός σας.

Για τα κανονικά push-ups πρέπει να διατηρήσετε την πλάτη σας επίπεδη και παράλληλη με το έδαφος ενώ για τα pike, οι γοφοί σας θα είναι όρθιοι, σχηματίζοντας μια ανάποδη θέση v με το σώμα σας.

Το κεφάλι σας θα αγγίξει ελαφρά το πάτωμα καθώς κατεβάζετε τα χέρια σας. Σε αυτή τη θέση δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο να δουλέψετε τα χέρια και τους ώμους σας ενώ με τα κλασικά push-ups ενεργοποιούν περισσότερο μυς του στήθους και του πυρήνα σας.

Πώς γυμνάζει τα χέρια σας

Αντί να ξεκινήσετε από την θέση της σανίδας, ξεκινήστε από την στάση σκύλου προς τα κάτω. Στη συνέχεια, αφού σταθεροποιηθείτε, λυγίστε τους αγκώνες σας για να ολοκληρώσετε ένα γωνιακό push-up ενώ κρατάτε το σώμα σας σε σχήμα ανεστραμμένου V.

Μόλις το κεφάλι σας αιωρείται ακριβώς πάνω από το πάτωμα, ολοκληρώνετε το push-up χρησιμοποιώντας όλη σας τη δύναμη για να ισιώσετε τα χέρια σας και να επιστρέψετε στη θέση του σκύλου προς τα κάτω.

Καθώς εκτελείτε την συγκεκριμένη εκδοχή, ενεργοποιείτε τους δελτοειδείς, το στήθος, τους τρικέφαλους, τους δικέφαλους, τον άνω τραπεζοειδή αλλά και τον πυρήνα σας.

Πρόκειται για μια σύνθετη κίνηση, που σημαίνει ότι δουλεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Εάν ψάχνατε για μια άσκηση που να ενεργοποιεί ολόκληρο το πάνω μέρος του σώματός σας και να μπορείτε να την εκτελέσετε οπουδήποτε, τώρα την βρήκατε.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την σωστή τεχνική για την σωστή εκτέλεση της άσκησης: