Αν κάνετε διαλειμματική, περιοδική ή οποιαδήποτε νηστεία, μπορεί να γνωρίζετε ότι το να τη «σπάτε» με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, κάνοντάς σας να αισθάνεστε φουσκωμένοι, άβολα και υποτονικοί.

Αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο ενδεχόμενο, ποιες είναι οι καλύτερες τροφές που μπορείτε να φάτε μετά τη νηστεία;

Διαβάστε επίσης: Επίπεδη κοιλιά: Οι απλές ασκήσεις που κάνετε όσο κάθεστε

Δεν αρκεί οποιοδήποτε φαγητό ή ρόφημα μετά από πολλές ώρες χωρίς φαγητό. Ακολουθούν μερικά πράγματα που κάνουν καλό στον οργανισμό σας (μαζί με κάποια που πρέπει να αποφύγετε).

Υγρά

Κατά τη διάρκεια της νηστείας σας, συνιστάται να πίνετε άφθονο νερό, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής. Και, καθώς τελειώνετε τη νηστεία σας, επικεντρωθείτε σε ροφήματα όπως γάλα, χυμούς φρούτων ή αναμεμειγμένα ροφήματα όπως smoothies.

Αυτά τα ροφήματα τείνουν να είναι ένας ήπιος τρόπος για να πάρετε στο σώμα σας λίγη τροφή χωρίς να επιβαρύνετε τη διαδικασία της πέψης. Προσπαθήστε, ωστόσο, να αποφύγετε τα ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Αποξηραμένα φρούτα

Οι αποξηραμένοι χουρμάδες αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων και μικροθρεπτικών συστατικών. Άλλα αποξηραμένα φρούτα που παρέχουν υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, όπως τα αποξηραμένα βερίκοκα ή οι σταφίδες, είναι επίσης καλές τροφές για το σπάσιμο της νηστείας.

Σούπα

Οι σούπες με ζωμό είναι άλλη μια τροφή που σας βοηθάει να παραμένετε ενυδατωμένοι. Και όταν διακόπτετε τη νηστεία, αναζητήστε σούπες που περιέχουν πρωτεΐνες (μέσω φακών, φασολιών ή κρέατος για αντοχή μέχρι το επόμενο γεύμα σας) και υδατάνθρακες, όπως ζυμαρικά ή ρύζι, για γρήγορη ενέργεια.

Μπορώ να φάω κρέας μετά από μια νηστεία;

Η κατανάλωση κρέατος ή άλλων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες μετά από νηστεία συνιστάται, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής. Ανάλογα με τη διάρκεια της νηστείας σας, μπορεί να θέλετε να στοχεύσετε στην κατανάλωση μικρότερων μερίδων.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιορίσετε τις λιπαρές τροφές που τρώτε, οπότε είναι προτιμότερο το άπαχο κρέας. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη θρέψη που προσλαμβάνετε όταν περιορίζετε το χρονικό παράθυρο όπου μπορείτε να φάτε.