Όλοι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο αποδοτικοί στην δουλειά μας, πιο επικοινωνιακοί με τους ανθρώπους μας, πιο καλοί γονείς, πιο καλοί συνεργάτες. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται κατά αν μπορούν να αλλάξουν, εφόσον ενηλικιωθούν και… μεγαλώσουν.

Η απάντηση είναι ένα ηχηρό «ναι», υπάρχουν πάντα τρόποι να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Διαβάστε επίσης: Παραγωγικότητα στα… ύψη με την τεχνική Pomodoro

Όμως, η απάντηση αυτή μας οδηγεί σε περισσότερους ερωτήσεις αναφορικά με τον τρόπο και συγκεκριμένα τους τρόπους που θα καταφέρουμε.

Αφήστε τον θυμό να φύγει

Όλοι βιώνουμε θυμό στη ζωή μας. Ο ανεξέλεγκτος θυμός, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μας, ακόμη και στην υγεία μας.

Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερο άγχος και πρόσθετα προβλήματα, περιπλέκοντας την καθημερινότητά σας και εμποδίζοντάς σας από το να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι κρίσιμο να μάθετε να διαχειρίζεστε και τελικά να αφήνετε πίσω σας τον θυμό.

Καλύτεροι μέσα από τους άλλους

Το να βοηθάμε μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής μέθοδος για να βελτιωθούμε κι εμείς οι ίδιοι. Συχνά σκεφτόμαστε τους «καλούς ανθρώπους» ως εκείνους που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους γύρω τους.

Οι καλές πράξεις μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους λόγω της σύνδεσης μεταξύ αλτρουισμού και συναισθηματικής ευεξίας.

Αφεθείτε στην «ροή»

Ή όπως ακούμε συχνά «go with the flow». Το να χάνετε την αίσθηση του χρόνου όταν είστε απορροφημένοι με την εργασία σας ή με άλλη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, μπαίνετε σε αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν «ροή».

Η ροή συμβαίνει όταν εμπλέκεστε βαθιά σε ένα χόμπι, στην εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ή θέματος ή σε δραστηριότητες που παρέχουν ακριβώς το σωστό συνδυασμό πρόκλησης και ευκολίας.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Μπορεί να μην έχετε πάντα τον έλεγχο των περιστάσεων που αντιμετωπίζετε. Αλλά μπορείτε να ελέγξετε πόσο καλά φροντίζετε τον εαυτό σας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα άγχους σας και να σας επιτρέψει να βελτιωθείτε ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις.

Η αυτοφροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της συναισθηματικής σας ανθεκτικότητας όταν αντιμετωπίζετε αναπόφευκτους στρεσογόνους παράγοντες για διάφορους λόγους.

Γίνετε η καλύτερη εκδοχή σας και στην σχέση σας

Οι σχέσεις μας μπορούν να μας φορτώσουν με περιττά άγχη ή να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντική πηγή άγχους όταν υπάρχει σύγκρουση που επιλύεται ανεπαρκώς ή εάν την αφήσετε να… φουντώσει.

Καθώς προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι φίλοι, σύντροφοι και μέλη της οικογένειάς μας ακολουθούμε έναν διαφορετικό δρόμο για να γίνουμε καλύτεροι και ως προσωπικότητες.