Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε εκείνη την πανάκριβη κρέμα με απλές υγιεινές τροφές και σνακ που σας κάνουν να αισθάνεσθε καλύτερα κάθε μέρα, σας κρατούν υγιείς και δυνατούς και προάγουν το λείο, καθαρό δέρμα από μέσα προς τα έξω;

Μπορείτε να «φάτε» το νερό σας

Λένε ότι για σωστά ενυδατωμένο δέρμα και σωστή απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων δεν μπορείτε να πίνετε μόνο νερό – πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως αγγούρια, πεπόνια και μούρα.

Διαβάστε επίσης: 6 liver-friendly τροφές για να προστατεύσετε το συκώτι σας

Όλοι γνωρίζουν ότι το νερό είναι καλό για την υγεία και το δέρμα σας. Αυτή η συμβουλή είναι χρήσιμη για όσους η ιδέα του να πίνουν 8 ποτήρια νερό μοιάζει κάπως τρομακτική. Το να προσθέτετε ενυδατικά συστατικά στο γεύμα σας μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση σκοπού και να κάνει την κατανάλωση νερού να μοιάζει πιο διαχειρίσιμη.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή ταΐζετε το σώμα σας με θρεπτικά συστατικά πυκνά, υγιεινά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώτε με περισσότερη σκέψη και πρόθεση, μπορείτε να μάθετε να συνδέεστε με το σώμα σας, ώστε να σας λέει τι χρειάζεται.

Το σώμα σας είναι ένα καταπληκτικό πράγμα και μπορεί να σας ενημερώσει πότε χρειάζεστε περισσότερα ή λιγότερα από ορισμένα θρεπτικά συστατικά, κατανοώντας πραγματικά τις ρίζες του γιατί διψάτε, πεινάτε, νυστάζετε ή έχετε άγχος. Απλά πρέπει να ακούσετε.

Το μικροβίωμα του εντέρου σας είναι επίσης ο δρόμος για καθαρό δέρμα. Τα καλά βακτήρια του εντέρου διεγείρουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την παραγωγή αντιφλεγμονωδών μορίων, και αυτά τα δύο βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής του δέρματος και καταστάσεων όπως η ερυθρότητα, η φαγούρα, η ακμή, η ροδόχρου ακμή, η ψωρίαση και το έκζεμα.

Το θείο είναι το κλειδί

Τα οφέλη από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θείο για το δέρμα σας είναι τεράστια. Το θείο είναι το ορυκτό της ομορφιάς, επειδή η παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα σας εξαρτάται από τη λήψη αρκετού θείου στη διατροφή σας.

Όσο περισσότερο θείο τρώτε, τόσο πιο υγιές θα είναι το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας. Μπορείτε να προσθέσετε θείο στη διατροφή σας με λαχανικά όπως μανιτάρια, σκόρδο, κρεμμύδια, λάχανο, κουνουπίδι και λαχανάκια Βρυξελλών.

Ο περιορισμός είναι επιβλαβής

Το να μετράτε θερμίδες δεν έχει πάντα νόημα από διατροφική άποψη. Μπορεί στην πραγματικότητα να σας εμποδίσει να επιτύχετε τους στόχους σας για την καλή διατροφή και υγεία. Και, είναι αγχωτικό. Το άγχος είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να αισθάνεστε για το φαγητό σας.