Είτε σας αρέσει είτε όχι, το πρωί της Δευτέρας έρχεται. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι η αγχωτική μέρα που την κάνουμε να είναι.

Υπάρχουν παραγωγικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε την Κυριακή, τα οποία όχι μόνο μπορούν να σας προετοιμάσουν για επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σας, αλλά και να κάνουν τη Δευτέρα πιο ευχάριστη.

Στην πραγματικότητα, όταν περνάτε τις Κυριακές σας «φορτίζοντας» και κάνοντες τις απαραίτητες προετοιμασίες μπορεί ακόμη και να νιώσετε ενθουσιασμένοι για τη νέα εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: 3 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

Δείτε 6 τρόπους για να δώσετε στον εαυτό σας μια κυριακάτικη «επανεκκίνηση» και να έχετε την καλύτερη δυνατή εβδομάδα. Σε λίγο θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τις Δευτέρες σας!

1. Προετοιμασία γευμάτων

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και η προετοιμασία, ώστε να έχετε έτοιμες επιλογές που είναι καλύτερες για εσάς καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυάσχολης εβδομάδας σας.

Κάντε μια λίστα όταν ψωνίζετε και δώστε προτεραιότητα σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και καθαρές πρωτεΐνες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε επίσης να προετοιμαστείτε ψιλοκόβοντας ή ψήνοντας λαχανικά, πλένοντας φρούτα και βράζοντας ρύζι, κοτόπουλο ή αυγά από πριν.

Οι επιλογές που κάνετε για την υγεία και την ευημερία σας είναι μια έκφραση της αυτο-αγάπης. Οπότε η επιλογή τροφίμων που σας ευχαριστούν και υποστηρίζουν την υγεία σας είναι ένας σημαντικός τρόπος να επενδύσετε στην ευημερία σας.

2. Συμμάζεμα

Ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολη είναι η εβδομάδα που έχετε μπροστά σας, θα νιώθετε πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμη όταν κάποιες από τις δουλειές που αναβάλλετε (όπως ο σωρός των άπλυτων ρούχων) έχουν τακτοποιηθεί και ξεκινάτε με ένα καθαρό σπίτι.

Δουλειές όπως μια γρήγορη αναδιοργάνωση της ντουλάπας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όχι μόνο στο περιβάλλον του σπιτιού σας αλλά και στο πώς θα νιώθετε για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

3. Αποσύνδεση

Για όποιον χρειάζεται να το ακούσει: Δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) να είστε «συνδεδεμένοι» 24 ώρες το 24ωρο. Κάντε μια προσωρινή ψηφιακή αποτοξίνωση για να μειώσετε το άγχος.

Η απερίσκεπτη περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή η ματιά στο email της δουλειάς σας μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε εξαντλημένοι και να σπαταλήσετε το Σαββατοκύριακό σας.

4. Διαλέξτε τα ρούχα σας

Παίρνουμε πολλές αποφάσεις κάθε μέρα. Ακόμα και μέσα στα πρώτα λεπτά που ξυπνάμε… Αν θα πατήσουμε ή όχι το snooze, πότε θα ανοίξουμε την καφετιέρα, τι θα φτιάξουμε για πρωινό – δεν είναι περίεργο που όλοι νιώθουμε εξαντλημένοι και καταβεβλημένοι.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλες ή μικρές είναι, οι αποφάσεις αθροίζονται- η κόπωση από τις αποφάσεις είναι πραγματική. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να περιορίσετε τη λήψη αποφάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σχεδιάζοντας τι θα φορέσετε εκ των προτέρων.

5. Προγραμματισμός προπονήσεων

Προγραμματίζετε εκ των προτέρων συναντήσεις, ραντεβού και σχέδια, οπότε γιατί να μην προγραμματίσετε και τις προπονήσεις σας;

Όταν δίνετε προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία σας όπως θα κάνατε σε μια συνάντηση στη δουλειά ή σε έναν καφέ με έναν φίλο, κάνετε μια δήλωση ότι η ευεξία σας είναι εξίσου σημαντική με κάθε άλλη πτυχή της ζωής σας (γιατί έτσι πρέπει να είναι).

6. Οργανώστε το χώρο του γραφείου σας

Ένας ακατάστατος χώρος εργασίας, στοίβες χαρτιών ή ένα περιτύλιγμα σνακ από την περασμένη Παρασκευή μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα άγχους και ανησυχίας που συνοδεύει την έναρξη μιας πολυάσχολης εβδομάδας. Οπότε ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο την ακαταστασία την Κυριακή.

Καθαρίστε τα συρτάρια του γραφείου σας. Οργανώστε τα χαρτιά ή την αλληλογραφία και σκουπίστε ακόμη και τον υπολογιστή σας.