Οι βιταμίνες βοηθούν στο μεταβολισμό, ενώ παράλληλα συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή υγεία, την αναπαραγωγή, την ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Αρκετές βιταμίνες δεν μπορούν να συντεθούν στον ανθρώπινο οργανισμό και λαμβάνονται με την τροφή.

Τα μεταλλικά στοιχεία, όπως και οι βιταμίνες, είναι αναγκαία συστατικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αποτελούν το 4-5% του βάρους του σώματος. Εμπεριέχονται στα οστά και τα δόντια, ενώ είναι σημαντικά συστατικά των μυών, των νευρικών κυττάρων, των ορμονών και των ενζύμων.

Η έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων στον οργανισμό, έστω και σε μικρό βαθμό, λόγω μη ισορροπημένης διατροφής, αργά ή γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της υγείας.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα πλήρες συμπλήρωμα διατροφής;

Η διατήρηση της καλής υγείας απαιτεί μία επαρκή και ισορροπημένη διατροφή που εξαρτάται από τη σωστή επιλογή και το σωστό συνδυασμό των τροφών. Τα συμπληρώματα διατροφής παρέχουν στον οργανισμό μας τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που για διάφορους λόγους δεν λαμβάνουμε από τις τροφές. Συνήθως, οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

1. Οι σύγχρονοι τρόποι καλλιέργειας, επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων ενδέχεται να ελαττώσουν τις περιεχόμενες στα τρόφιμα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

2. Η ποιότητα των γευμάτων που καταναλώνονται έξω από το σπίτι (γραφείο, εστιατόριο, κ.τ.λ.) είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

3. Οι ευαίσθητες βιταμίνες καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και της φύλαξης των τροφίμων.

4. Η ελλιπής διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και τα καυσαέρια.

Το Centrum είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με ειδικά ισορροπημένη σύνθεση βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και λουτεΐνης. Ένα δισκίο Centrum ημερησίως βοηθά στην κάλυψη των αναγκών για βιταμίνες και μέταλλα. Καθώς αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας ή παράγονται ανεπαρκώς, πρέπει να λαμβάνονται μέσω της τροφής. Η επαρκής λήψη αυτών των θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρούμαστε υγιείς και δραστήριοι.

Ένα δισκίο Centrum εξασφαλίζει την πλήρη ισορροπία σε βιταμίνες και μέταλλα σε άνδρες και γυναίκες. Για ενήλικες 50 ετών και άνω συστήνεται το Centrum Select 50+ με ειδικά διαμορφωμένη σύνθεση, που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του οργανισμού τους. Για τα παιδιά 4 ετών και άνω προτείνεται το Centrum Junior σε μασώμενα δισκία με ευχάριστη γεύση βατόμουρο-λεμόνι.