Η απάντηση είναι απλή. Κατά τις θερμές ημέρες του έτους απαιτείται υψηλότερη ανάγκη για ενυδάτωση. Αν συνειδητοποιήσουμε δε πως το 70% του οργανισμού μας αποτελείται από νερό, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η σωστή ενυδάτωση αποτελεί ζωτικής σημασίας παράγοντα για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος, η επιλογή μιας κατάλληλης ενυδατικής κρέμας, παρέχει στο πρόσωπό μας τα θρεπτικά συστατικά που θα του προσδώσουν υγεία και λάμψη, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιορθώσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το χρόνο, τη μείωση των αποθεμάτων υγρασίας και την καθημερινότητα.

Ένα μη ενυδατωμένο πρόσωπο παρουσιάζει εμφανή σημάδια αφυδάτωσης. Λεπτές γραμμές, έντονη ξηρότητα, τραχύ δέρμα για τις ξηρές επιδερμίδες, γυαλάδες, μαύρα στίγματα για τις λιπαρές επιδερμίδες και σημεία με λιπαρότητα μαζί με σημεία με εμφανή ξηρότητα για τις μεικτές επιδερμίδες. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις αλλά και οι τύποι δέρματος στους οποίους δεν γίνεται αναφορά, δεν χαρακτηρίζονται μόνο από ελλιπή ενυδάτωση αλλά και από απώλεια λιπιδίων. Η ανάγκη για αντικατάσταση των λιπιδίων θεωρείται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι αποτελούν τον συνδετικό κρίκο που κρατά ενωμένα τα κύτταρα του δέρματος, προκειμένου να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος και άρα θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιή όψη και εμφάνιση του δέρματος.

Η ανάγκη για σωστή ενυδάτωση είναι μεγαλύτερη τους καλοκαιρινούς μήνες αν συνυπολογίσουμε τις επιβλαβείς συνέπειες του ηλίου στην επιδερμίδα μας. Είναι απαραίτητη η αποτελεσματική αντιηλιακή προστασία με τα κατάλληλα φίλτρα κατά της UVA/UVB ακτινοβολίας, ώστε να αποφύγουμε την περαιτέρω αφυδάτωση αλλά και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Με άλλα λόγια… πρόσωπο αφυδατωμένο σημαίνει πρόσωπο κουρασμένο, χωρίς λάμψη και χωρίς να εκπέμπει υγεία και ομορφιά. Ένα πρόσωπο με όλα τα παραπάνω θα δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του και δεν θα σας επιτρέψει ποτέ να γεράσετε όμορφα.

Τα φαρμακεία ως εξειδικευμένα σημεία πώλησης καλλυντικών μπορούν να σας κατευθύνουν στο προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το Pharmaville.gr ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό φαρμακείο, διαθέτει προϊόντα περιποίησης προσώπου από μόλις 6.50€, ώστε να κάνετε στον εαυτό σας ένα δώρο ομορφιάς. Κάντε ΚΛΙΚ και περιηγηθείτε.