Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Αιματολόγος Δρ. Ανδρέας Σαρρής και η συνεργάτιδά του Ειδική Παθολόγος κ. Αλεξάνδρα Κάντα εφάρμοσαν τις θεραπείες Μεγαθεραπεία και Αυτομεταμόσχευση Μυελού των Οστών στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Όσον αφορά το περιστατικό του λεμφώματος, η ασθενής υποβλήθηκε σε συνδυαστική θεραπεία (χημειοθεραπεία υψηλής δόσεως που ακολουθήθηκε από ενδοφλέβια χορήγηση στελεχιαίων κυττάρων) με αποτέλεσμα την επιτυχημένη επανεγκαθίδρυση του μυελού των οστών και την εξάλειψη του λεμφώματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε μετά το εξιτήριο.

Αντίστοιχη θεραπεία εφαρμόστηκε σε ασθενή που έπασχε από πολλαπλό μυέλωμα για τον οποίο ο έλεγχος μετά το εξιτήριο έδειξε ότι η παθολογική πρωτεΐνη δεν ανιχνεύεται πλέον στον οργανισμό. Επισημαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι ασθενείς είχαν ταχεία ανάρρωση χωρίς αξιοσημείωτες επιπλοκές.

Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών σε συνδυασμό με τις κορυφαίες εργαστηριακές και νοσοκομειακές υποδομές καθιστούν την Ευρωκλινική Αθηνών σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία περιστατικών που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και εξατομικευμένη θεραπεία.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Παύλος Τρυποσκιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής: «Η ασθενοκεντρική φιλοσοφία της Ευρωκλινικής επικεντρώνει στην ικανοποίηση της ανάγκης των ασθενών για πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες ιατρικές μεθόδους και θεραπείες. Η επιτυχής εφαρμογή της Μεγαθεραπείας και της Αυτομεταμόσχευσης Μυελού των Οστών αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ικανότητα και την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση των ιατρών της Ευρωκλινικής που αποτελούν εχέγγυα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολύ σοβαρών περιστατικών, όπως είναι το λέμφωμα και το πολλαπλούν μυέλωμα».