Είναι σημαντικό να συνηθίσουμε το παιδί μας να παίρνει φαγητό από το σπίτι από μικρή ηλικία. Θα πρέπει, όμως, να επιλέγουμε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού, αλλά και ικανά να προάγουν την υγεία και τις επιδόσεις του στο σχολείο.

Αυτό θα το καταφέρουμε πιο εύκολα αν, εκτός από τη γεύση, προσέξουμε την εμφάνιση της τροφής που του δίνουμε. Καλό είναι, λοιπόν, να του δίνουμε ό,τι αγαπάει σε ενδιαφέρουσα συσκευασία (π.χ. χρωματιστό ειδικό ταπεράκι) για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα σάντουιτς αποτελούν την πρώτη λύση για σχολικό σνακ. Μπορούν να προετοιμαστούν με πολλές παραλλαγές και διαφορετικά συστατικά, ωστόσο το ψωμί, το τυρί και λίγη μαργαρίνη αποτελούν πάντα τη βάση τους. Μια επιλογή είναι να τους φτιάξουμε σάντουιτς με ψωμί πολύσπορο ή ολικής άλεσης και φιλέτο γαλοπούλας ή άπαχο ζαμπόν, στο οποίο να προσθέσουμε λίγη μαργαρίνη για νοστιμιά αλλά και για την πρόσληψη των απαραίτητων ω-3 και ω-6 λιπαρών.

Η μαργαρίνη περιέχει απαραίτητα καλά λιπαρά και βιταμίνες, ενώ εξακολουθεί να είναι η γεύση και η σωστή τροφή που ξετρελαίνει τα παιδιά και συμβάλει στη σωστή τους ανάπτυξη.

Μπορούμε να ‘χτίσουμε’ με σωστές βάσεις την πρώτη δεκαετία της ζωής του παιδιού, δίνοντάς του ό,τι πιο σωστό μπορούμε, ώστε στο μέλλον να μπορεί να αποφεύγει τις πιο παχυντικές ή όχι τόσο θρεπτικές επιλογές. Αν έχουν μπει σωστές διατροφικές βάσεις, θα έχει τη κρίση να επιλέξει το νόστιμο αλλά και το ωφέλιμο για τον οργανισμό του.

Πηγή: http://blog.cookoo.gr/homemade-snak-gia-to-scholio/