Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε, εκτός από τους αγώνες δρόμου 5 και 25 χιλιομέτρων, διαδρομή 10 χιλιομέτρων, κολυμβητικό αγώνα του διάπλου Σπετσών-Κόστα 3 και 5 χιλιομέτρων, παιδικό κολυμβητικό αγώνα 150 μέτρων, καθώς και παιδικό αγώνα δρόμου 500 και 1.000 μέτρων.

Αυτή η χρονιά είχε ιδιαίτερη σημειολογία τόσο για το Spetses mini Marathon, όσο και για την ING, αφού, ταυτοχρόνως, διακρίθηκαν ως «Εθνικοί Πρωταθλητές» στα «European Business Awards by RSM London». Έτσι, δύο «Εθνικοί Πρωταθλητές» συνένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία διεθνή διοργάνωση.

Στο 4o Spetses mini Marathon υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι στα αγωνίσματα, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν συνολικά το νησί. Η Karina Pereira, Διευθύντρια Marketing, ING Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την δυναμική συμμετοχή μας σε αθλητικό επίπεδο στο Spetses mini Marathon, καθώς στην πρώτη της εμφάνιση, η οργανωμένη πλέον ING Running Team, τα μέλη της οποίας έφτασαν τα 250, κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες Running Teams που συμμετείχαν στη διοργάνωση βάσει επίσημης χρονομέτρησης, «χρωματίζοντας» πορτοκαλί ολόκληρο το νησί των Σπετσών».

Για μία ακόμη χρονιά η προβολή της ING στις Σπέτσες ήταν ανάλογη του δυνατού brand name της, προωθώντας τη φιλοσοφία Live Well για πρόληψη, υγεία και ευεξία. Οι άνθρωποι της ING μοίρασαν χιλιάδες πορτοκαλί καπέλα και πετσέτες σε όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Το Spetses mini Marathon στήριξαν με την παρουσία τους, ως προσκεκλημένοι της ING, οι δίδυμες αδερφές Ειρήνη και Άννα Βασιλείου, Πανελλήνιες Πρωταθλήτριες στα 400 μέτρα , ο ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής Χρήστος Ανθόπουλος.

Φέτος, στο πλαίσιο της Χρυσής Χορηγίας, η ΙΝG πραγματοποίησε μεγάλο διαγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία για ένα τυχερό συμμετέχοντα να ταξιδέψει στο Λουξεμβούργο, για να αγωνιστεί στο μοναδικό ΙΝG Night Marathon του Λουξεμβούργου το Μάιο του 2015.

Η ING επέλεξε να στηρίξει και φέτος το θεσμό του Spetses mini Marathon, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας Live Well, που προωθεί την πρόληψη, ως διατήρηση της υγείας και του ισορροπημένου τρόπου ζωής. Ο Πρόεδρος και CEO της ING Ελλάδος, Luis Miguel Gomez δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουμε το Spetses Mini Marathon από τότε που ξεκίνησε, όπως και για την άψογη διοργάνωση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ Μαρίνας-Λύδας Κουταρέλλη. Βλέποντας την απήχηση του κόσμου, τον ενθουσιασμό του και τη χαρά του να συμμετέχει, νιώθουμε συγκίνηση και συμμέτοχοι στην επιτυχία του. Tο Spetses mini Marathon αποτελεί την καλύτερη έκφραση της φιλοσοφίας Live Well. Ζούμε καλά σημαίνει για την ING ότι έχουμε καλή υγεία, μέσω της πρόληψης, της ευεξίας και της άθλησης».