Διακεκριμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Αθηνών, εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Λωτός» θα παρουσιάσουν τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ειδικότερα, οι ομιλητές θα καλύψουν σημαντικά θέματα όπως είναι η απεικόνιση του μαστού, η διατροφή και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η γενετική συμβουλευτική, η συμβολή του ψυχολόγου, η θεραπεία του καρκίνου του μαστού καθώς επίσης και τα νεότερα ιατρικά δεδομένα για την αποκατάσταση του μαστού.

Η εκδήλωση θα προσεγγίσει το θέμα του καρκίνου του μαστού μέσα από τις εμπειρίες των ασθενών με την ομιλία εθελόντριας του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» με θέμα «Η προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού».

Με την Ημερίδα αυτή η Ευρωκλινική Αθηνών αναδεικνύει τη σημασία της ολοκληρωμένης και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι παθήσεις του μαστού.

Τόπος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ινστιτούτου Pasteur, δίπλα από την είσοδο της Ευρωκλινικής Αθηνών, Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ. Σούτσου, Αμπελόκηποι, Αθήνα, ώρα έναρξης: 13.00.

Σχετικά με το Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών
To Πρότυπο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών προσφέρει ποιοτική και ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού. Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους γιατρούς που διαθέτουν αποδεδειγμένη, πολυετή εμπειρία στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και καλύπτουν τις ειδικότητες της ακτινοδιαγνωστικής μαστού, της χειρουργικής μαστού, της παθολογικής ογκολογίας και της πλαστικής χειρουργικής. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα όπως είναι ο Ψηφιακός Μαστογράφος, ο Υπέρηχος Μαστού με την τεχνική Shearwave ελαστογραφίας, η Στερεοτακτική βιοψία μαστού – Mammotome και ο Μαγνητικός Τομογράφος Μαστού.