Το Air Max συνέχισε να εξελίσσεται, με το design του να ανανεώνεται χρόνο με το χρόνο. Φέτος, η Nike παρουσιάζει για πρώτη φορά το Air Max 2015 με ένα ολοκαίνουριο επάνω μέρος -σχεδιασμένο ώστε να συμπληρώνει τη δυναμική κίνηση του ποδιού- και την εμβληματική τεχνολογία αντικραδασμικής προστασίας Max Air, σε όλο το μήκος του πέλματος.

Η σχεδιαστική ομάδα εστίασε στη μαλακή, αντικραδασμική σόλα που λατρεύουν οι δρομείς στο Air Max και στη δημιουργία ενός επάνω μέρους για μέγιστες επιδόσεις. Το καινούργιο Air Max 2015 προσφέρει εξαιρετική αντικραδασμική προστασία σε όλο το μήκος του ποδιού, διαθέτει ένα ειδικό διχτυωτό επάνω μέρος, σχεδιασμένο για το πόδι που βρίσκεται σε κίνηση, και είναι πολύ πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του καθώς το γυναικείο (39 νούμερο) ζυγίζει μόλις 306 γραμμάρια και το αντρικό (44 νούμερο) 366 γραμμάρια αντίστοιχα.

Σχεδιασμένο για τα πόδια που βρίσκονται σε κίνηση
Το επάνω μέρος του παπουτσιού έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους δρομείς μεγαλύτερη ευκαμψία, καλύτερη εφαρμογή και αξεπέραστη άνεση. Η έκδοση 2015 συνιστά το πρώτο Air Max που διαθέτει ένα εντελώς νέο διχτυωτό επάνω μέρος. Χωρίς σχεδόν καμία ραφή, προσφέρει άριστη στήριξη και ευκαμψία σε ένα ελαφρύ παπούτσι που αναπνέει.

Το ειδικό πλέγμα επιτρέπει την τοποθέτηση πιο σφιχτών ή πιο ανοιχτών διχτυωτών τμημάτων κατά τη σχεδιαστική διαδικασία για στήριξη ή αναπνοή του ποδιού, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δρομέα. Το ειδικό δίχτυ λειτουργεί σε συνδυασμό με το Nike Flywire για να τυλίγει και να κρατάει το πόδι σταθερό μέσα στο παπούτσι. Οι δύο αυτές τεχνολογίες λειτουργούν συνδυαστικά με την κίνηση του ποδιού και προσφέρουν δυναμική εφαρμογή.

Στο εσωτερικό του παπουτσιού, το πίσω τμήμα αγκαλιάζει σταθερά τη φτέρνα, ενώ η εσωτερική επένδυση προσφέρει άνεση και άψογη αίσθηση.

Μέγιστη αντικραδασμική προστασία
Το επάνω μέρος του Air Max 2015 λειτουργεί σε αρμονία με την πλατφόρμα Max Air, η κατασκευή της οποίας προσφέρει μέγιστη ευκαμψία και αντικραδασμική προστασία σε όλο το μήκος του πέλματος. Εύκαμπτες αυλακώσεις βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την ευκαμψία στο μπροστινό μέρος του ποδιού και επιτρέπουν την ομαλή μετάβαση από το έδαφος στον αέρα, ενώ η ειδική, κυψελωτή επιφάνεια στην εξωτερική σόλα προσφέρει άριστη πρόσφυση στο δρόμο. Η αντικραδασμική επένδυση η οποία είναι τοποθετημένη μεταξύ της στρώσης Max Air και του επάνω μέρους του παπουτσιού ενισχύει την αντικραδασμική πλατφόρμα για ομαλό και μαλακό πάτημα κατά το τρέξιμο.

Η ιστορία του εμβληματικού σχεδίου
Το Air Max 2015 είναι το πιο πρόσφατο μέλος της μεγάλης οικογένειας του Air Max. Στις 26 Μαρτίου του 1987 κυκλοφόρησε το πρώτο Air Max 1, με ορατή την τεχνολογία Nike Air. Η σειρά έγινε γνωστή για το εμβληματικό και έντονο σχέδιό της. Το Air Max 2015 με αντεστραμμένο το χαρακτηριστικό Swoosh, πρωτοπορεί με την εντυπωσιακή και εκφραστική κληρονομιά του.

Το παπούτσι διατίθεται στο nike.com αλλά και στο NIKEiD για να τo διαμορφώσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://news.nike.com/news/nike-air-max-2015-soft-cushioning-dynamic-fit-and-bold-design