Πάνω από δυο χρόνια έρευνας, δοκιμών και σχεδιασμού οδήγησαν στη δημιουργία της σειράς Nike Pro Bra Collection. Σήμερα η Nike παρουσιάζει το πιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς, το νέο Nike Pro Hero Bra. Με το νέο μοντέλο η σειρά ολοκληρώνεται, διαθέτοντας έξι αθλητικά μπουστάκια που προσφέρουν συνεχή στήριξη, παρέχοντας στην αθλήτρια άψογη εφαρμογή σε κάθε είδος προπόνησης ή αθλήματος.

«Το αθλητικό μπουστάκι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αθλητικού ρουχισμού», σημειώνει η Julie Igarashi, VP Creative Director Women’s Training. «Η εφαρμογή και η αίσθηση στο αθλητικό μπουστάκι μπορεί να καθορίσει την προπόνηση μιας αθλήτριας. Έτσι δίνουμε βάση στις μικρές λεπτομέρειες, γιατί θέλουμε να εξαλείψουμε τους περισπασμούς και να προσφέρουμε σωστή στήριξη.»

Όπως και το αθλητικό μπουστάκι Pro Rival, έτσι και το Pro Hero αποτελείται από νάιλον ύφασμα με πυκνή ύφανση που προσφέρει σωστή ελαστικότητα και δυνατότητα επαναφοράς για μεγαλύτερη στήριξη και σταθερή εφαρμογή. Η δυνατότητα επαναφοράς συνιστά το βαθμό στον οποίο τεντώνει το ύφασμα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος στη σχεδιαστική διαδικασία. Μοναδική είναι και η στρογγυλή πλάτη στο αθλητικό μπουστάκι Pro Hero που κουμπώνει και ξεκουμπώνει με κόπιτσες για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Πηγή έμπνευσης του σχεδίου είναι τα αθλητικά και παραδοσιακά εσώρουχα. Τα cups μεγάλωσαν για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη και πιο σωστή εφαρμογή. Οι φάσες ενίσχυσης εκτείνονται γύρω από την πλαϊνή πλευρά των cups και κάτω από τον βραχίονα για μεγαλύτερη κάλυψη, καθιστώντας έτσι πιο άνετες τις κινήσεις προς τις διάφορες κατευθύνσεις. Το μπουστάκι διαθέτει επίσης επενδεδυμένες, ρυθμιζόμενες τιράντες με μεταβαλλόμενο πάχος, για εξατομικευμένη εφαρμογή. Διατίθεται σε 20 μεγέθη, από cup 30C μέχρι 38E.

Δεδομένα που προέρχονται από αθλήτριες καθόρισαν το σχεδιασμό της σειράς Nike Pro Bra Collection. Στα πρώτα στάδια της έρευνας, η ομάδα συγκέντρωσε στοιχεία από συνεντεύξεις με αρκετές αθλήτριες. Ένα κρίσιμο ζήτημα ήταν η έλλειψη άνεσης στα αθλητικά μπουστάκια μεγάλης στήριξης, ιδίως για τις αθλήτριες που φορούν μεγαλύτερα μεγέθη σουτιέν. Τα δεδομένα που προέκυψαν σηματοδότησαν την έναρξη ενός διετούς έργου σχεδιασμού, καινοτομίας και έρευνας από το Nike Explore Team Sport Research Lab, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το μπουστάκι Nike Pro Hero, μαζί με άλλα μοντέλα της σειράς, διατίθεται στο nike.com και στα καταστήματα Nike.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το: http://news.nike.com/news/nike-pro-hero-bra