Οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν ινσουλίνη, δεν αποτελούν σήμερα ξεχωριστή κατηγορία: απολαμβάνουν τη ζωή, ακολουθούν τους σύγχρονους ρυθμούς, αντιπαρέρχονται στο καθημερινό στρες, και φροντίζουν και ενημερώνονται για την υγεία τους.

Είναι φυσικό, λοιπόν, να θέλουν να συντροφεύονται από εργαλεία και βοηθήματα που αποτελούν τεχνολογικά επιτεύγματα και πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και σε λειτουργικότητα και αξιοπιστία.

Σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά έρχεται να απαντήσει η εταιρεία Lifescan, Johnson & Johnson με τη δημιουργία του καινούριου μετρητή γλυκόζης αίματος, One Touch Verio IQ.

Οι «έξυπνες» τεχνολογίες αιχμής του
One Touch Verio IQ καλύπτουν πλέον ολοκληρωμένα τις καθημερινές ανάγκες αυτομέτρησης των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη σε ινσουλίνη, αφού ο μετρητής διαθέτει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα:

α) Τεχνολογία για αυτοματοποιημένη εύρεση των τάσεων της γλυκόζης (
pattern technology):
Κάθε φορά που ο ασθενής πραγματοποιεί μέτρηση, ο OneTouch Verio IQ αναζητά αυτόματα τάσεις χαμηλών ή υψηλών τιμών της γλυκόζης -μόλις ανιχνεύσει μια τάση, ειδοποιεί τον ασθενή μέσα από χρωματική κωδικοποίηση στην οθόνη του. Έτσι, οι ασθενείς μπορούν να εντοπίσουν ποιες μετρήσεις δημιούργησαν την τάση, να καταλάβουν τις αιτίες, και να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.

β) Φωτιζόμενη θύρα ελέγχου (illuminated test strip port):
Κάθε φορά που τοποθετείτε μια καινούρια ταινία μέτρησης, ο μετρητής ανάβει στο επάνω μέρος του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μέτρησης και σε συνθήκες χαμηλού -ή και καθόλου- φωτισμού.

γ) Ταινίες μέτρησης νέας τεχνολογίας (
smart scan technology):
Οι μετρήσεις γίνονται πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία, αφού το ελάχιστο δείγμα των 0,4μl που απαιτείται σκανάρεται 500 φορές μεσα σε 5 sec.

Επιπλέον, ο
OneTouch Verio IQ διαθέτει μοντέρνο και εργονομικό σχεδιασμό, καθώς και εύχρηστα κουμπιά πλοήγησης και LCD έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης.