Είμαστε αποφασισμένοι να τα χάσουμε, όμως δεν ξέρουμε πως θα νικήσουμε την ακαταμάχητη επιθυμία που μας πιάνει κάθε τόσο για γλυκό! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν στερηθούμε τελείως τα γλυκά, σε λίγες μέρες θα έχουμε λυγίσει και θα έχουμε χάσει τη μάχη της ζυγαριάς! Η λύση δεν βρίσκεται στην απόλυτη στέρηση αλλά στις έξυπνες επιλογές! Μπορούμε για παράδειγμα να καταναλώνουμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με άλλες γλυκαντικές ύλες όπως η στέβια (φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia).

Γιατί η κατανάλωση τροφίμων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη κάνει καλό σε όλους μας και παράλληλα μας βοηθάει να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο αλλά και να απολαμβάνουμε αγαπημένες γλυκές γεύσεις, χωρίς ενοχές! Επιπλέον, τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι συνήθως πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό, στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα.

Όσον αφορά το γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό στέβια, η γεύση του είναι πολύ πιο γλυκιά από την αντίστοιχη της κοινής ζάχαρης, δεν περιέχει θερμιδογόνα συστατικά (υδατάνθρακες) και γι’ αυτό δεν μας φορτώνει με θερμίδες, ενώ ο γλυκαιμικός του δείκτης και το γλυκαιμικό του φορτίο είναι μηδενικό. Αν, λοιπόν, σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο αντικαταστήσουμε την κοινή ζάχαρη με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό στέβια μειώνουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε χωρίς να στερούμαστε τη γλυκιά γεύση.

Βοηθός μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ με τη σειρά Sweet & Balance. Πρόκειται για μια ποικιλία από ισορροπημένα επιδόρπια που απευθύνονται σε όλους, όσοι θέλουν να απολαμβάνουν τη γλυκιά γεύση, χωρίς όμως να καταναλώνουν ζάχαρη! Τώρα, μπορούμε να τα φτιάξουμε πανεύκολα και να τα χαρούμε -μαζί με όλη την οικογένεια- χωρίς ενοχές*. Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαιμικό φορτίο, δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia, έχουν περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

8 λαχταριστές προτάσεις για το καλοκαίρι

Τούρτα Cookies & Cream με κομμάτια από μπισκότο και λαχταριστή κρέμα.
– Μίγμα για απίθανο Παγωτό με γεύση βανίλια και σοκολάτα.
– Πεντανόστιμο Μιλφέιγ έτοιμο σε λίγα λεπτά.
– Δροσιστικό Φρουί Ζελέ με γεύση κεράσι ή φράουλα.
Mousse σοκολάτας με ονειρεμένη γεύση και απαλή υφή, για μοναδική απόλαυση.
– Σοκολάτα bitter και γάλακτος που τρώγεται σκέτη ή χρησιμοποιείται για αυτοσχεδιασμούς μοναδικών σπιτικών γλυκών!
Mini σοκολατάκια – bitter και γάλακτος – σε πρακτική συσκευασία, για να υπάρχουν πάντα στην τσάντα μας!
– Μίγμα για Κέικ για ένα υπέροχο πρωινό ή απογευματινό σνακ όλης της οικογένειας.

Στα ράφια των σουπερμάρκετ μπορεί να βρει κανείς πολλά περισσότερα προϊόντα Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ, ενώ στο www.sweetandbalance.gr υπάρχουν πολλές ιδέες για καταπληκτικές συνταγές. Δεν ξεχνάμε το γλυκαντικό Sweet & Balance από το εκχύλισμα του φυτού stevia σε δισκία ή σε σκόνη για περισσότερη γλυκιά απόλαυση παντού.

* Στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.