Η «Γειτονιά Αλληλεγγύης» της ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas είναι ένα διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα που αφορούν στην υγεία, την κοινωνία και το περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει και μια σειρά δωρεάν εξετάσεων και άλλων δράσεων. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους.

Στο Περιστέρι, η «Γειτονιά Αλληλεγγύης» θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην Πλατεία Δημαρχείου (Σταθμός Μετρό Περιστέρι) και θα περιλαμβάνει:

  • Δωρεάν εξέταση επιπέδων χοληστερίνης και ενημέρωση για την υγεία της καρδιάς από ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Περιστερίου, με την υποστήριξη της ομάδας του Becel pro-activ.
  • Δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο για μικρούς και μεγάλους στην Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ και ενημέρωση για τον τρόπο βουρτσίσματος και τις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής από εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.
  • Δωρεάν προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας, πελματογραφήματος και ορθοπαιδική εκτίμηση οστεοαρθρίτιδας από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», το έργο του οποίου στηρίζει η ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas.
  • Ενημέρωση για πρακτικές υγιεινής και καθαριότητας αλλά και για την κοινωνική πρωτοβουλία της Klinex «Καθαροί Ζούμε στο σχολείο» σε 150 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και Δημόσια Δημοτικά του Περιστερίου.
  • Δράση του Dove, που στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γυναικών, στο πλαίσιο της οποίας θα στηριχθούν οι άπορες μητέρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Bαby δίνω» και οι φοιτητές του προγράμματος «Σ’ έχω έννοια» του Δήμου Περιστερίου.

Λίγα λόγια για την ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas
Η Unilever, πιστή στο Σχέδιο Δράσης της για την Αειφορία και στο όραμά της να αναπτύσσεται, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και αυξάνοντας την κοινωνική της συνεισφορά, στηρίζει σταθερά και με πράξεις ευθύνης την ελληνική οικογένεια και την ελληνική οικονομία. Οι δράσεις της για την κοινωνία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: στήριξη Ελλήνων παραγωγών στη Γαστούνη Ηλείας με το πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας του Pummaro, πολύχρονη συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων, που βοηθάει περισσότερους από 144 φορείς – 35.000 οικογένειες, στήριξη και άλλων πολλών ιδρυμάτων και ΜΚΟ, όπως την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, WWF κ.ά., όπως και παροχή σχολικών ειδών Unicef σε περισσότερα από 4.000 παιδιά δημοτικών σχολείων.

Η εταιρεία διαθέτει 3 εργοστάσια στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 αποθηκευτικά κέντρα και απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζομένους σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι φροντίζουν να φτάνουν κάθε μέρα, σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, αγαπημένα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως Knorr, Lipton, Pummaro, Dove, Becel, Βιτάμ, Skip, Klinex, ΑΙΜ, Άλτις, Hellmanns, ULTREX, Algida, Ben & Jerrys κ.ά.