Καθίσαμε στην αυλή του, που στολίζουν βουκαμβίλιες & γιασεμί, και επιλέξαμε προτάσεις vegan, vegeterian αλλά & προτάσεις ψαροφαγίας που μας εξέπληξαν θετικά. Φύτρες φακής, μπάρες δημητριακών, αβοκάντο, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, νεροκάρδαμο, σχοινόπρασο, νιφάδες βρόμης, πολύσπορο αλεύρι από πετρόμυλο, δίκκοκο σιτάρι Ζέας, λεβάντα, κρόκος Κοζάνης, φασκόμηλο, κινόα είναι όλα πρώτες ύλες που συναντάς δημιουργικά στο μενού του ταλαντούχου Σεφ Αντώνη Γιαννακάρη.

Τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζει το κουβέρ που περιλαμβάνει ψωμί από προζύμι, από πολύσπορο με νιφάδες βρώμης και από δίκκοκο σιτάρι Ζέα, όλα ψημένα σε ξυλόφουρνο. Ακολούθησαν ορεκτικά όπως το crab brulee, καβούρι με σχοινόπρασο και κρέμα από καλαμπόκι, ταμπουλέ με πλιγούρι από πετρόμυλο & κόκκινη κινόα, ενώ το ταρτάρ λαβράκι με γλυκόξινο κουνουπίδι & φινόκιο & οι κροκέτες αυγοτάραχου με μους γιαουρτιού αρωματιμένο με νηφάδες λεμονιού δικαίως θεωρούνται τα best seller του μενού.

Οι σαλάτες, μπάρα δημητριακών με φύτρες φακής & η ρεφορμιστική χωριάτικη με βελανίδια Κρήτης, αγγουράκια Κνωσού ανακατεμένα με καπαρόφυλλα Σύρου ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Στα κυρίως πιάτα επιλέξαμε φιλέτο σολομού, με κρούστα μυρωδικών & σπαγκέτι λαχανικών,, αστακό γιουβέτσι, με κριθαράκι αρωματισμένο με Κρόκο & βελανίδια, χυλοπίτες από Ζέα με λαχανικά και η κρεατοφάγος της παρέας φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά στον ατμό αρωματισμένα με φασκόμηλο. Αξιολόγηση και των τεσσάρων λίαν καλή, γεύσεις με ένταση & νόστιμες, Καινοτομία του Σεφ η χρησιμοποίηση αλατόνερου για τις θαλασσινές συνταγές με πληρέστερη γκάμα ανόργανων στοιχείων και λιγότερο νάτριο.

Συνοδεύσαμε το γεύμα με το εξαιρετικό house wine Sauvignon Blanc, ενώ ολοκληρώθηκε με δοκιμασία γλυκών όπως η σοκολατίνα με stevia & το vegan mousse, γευστικά και ανάλαφρα αμφότερα.

Και όλα αυτά με μουσικές επιλογές jazz, rock, oldies, με επιλεγμένα cocktails & spritzers που επιτρέπουν την συζήτηση και ενίοτε το φλερτ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αναπήρων Πολέμου 22, Λυκαβηττός-Κολωνάκι
τηλ.: 210.3801253